EğitimGündemManşet

ORHAN DİNÇ: VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TEK TEK YERİNE GETİRİYORUZ…

Bodrum Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) paydaşı olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Denizcilik Fakültesinin kurulma kararı alındı.

14 Kasım 2018 Çarşamba günü Bodrum Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Çiçek, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Özyurt, AK Parti İlçe Başkanı Ömer  Özmen ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulyu Müdürü Prof.Dr. Tuncay Kuleli’de katıldı.

Denizcilik Fakültesinin gerçekleşmesinde koyduğu katkılarla süreci hızlandıran Bodrum DTO Başkanı Orhan Dinç “ Göreve geldiğimizde sürdürülebilir sektörel yatırımlar, 12 Ay istihdam ve kalifiye personel eğitimi, önemli hedeflerimiz arasındaydı. Bu yüzden Denizcilik Fakültesi, sektörümüzün geleceği açısından bizleri çok umutlandırıyor. Bodrum Dünyanın en büyük ahşap ve lüks yat üreticisi konumunda. 6 Adet Marinası olan önemli bir Turizm merkezi ve her yıl çeşitli ülkelerden gelen bir çok turisti ağırlıyoruz. Bu hizmetleri kapsayan işlerde oldukça önemli bir kalifiye insan kaynağına ihtiyaç var. Tamda bu anlamda Denizcilik Fakültesi projesi çok önemli. Bizler burada mezun olmadan iş garantisi olan bir sektörün temsilcileriyiz. Birlikte altına imza atacağımız bu projeyle geleceğimizi güvence altına alacağız. Atalarımızdan beri süregelen sektörümüzü, bilimsel çalışmalar ve  altyapı yatırımları ile geleceğe taşımak istiyoruz. Özellikle mavi yolculukta butik hizmet için ihtiyaç duyulan insan kaynağını, büyük ölçüde buradan sağlayacağız. Bu proje için Ortakent’te bulunan kampüs içerisinde 176 Dönümlük bir alan var ve Denizcilik fakültesi için izinleri alınmış durumda. Geleceğimize önemli bir kilometre taşı daha koyacağız. Şahsım ve temsil ettiğim kurumun adına projeye destek veren herkese müteşekkiriz.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu