GündemManşet

MELENGEÇ İDDİALARA CEVAP VERDİ…

Geçtiğimiz günlerde TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından Bodrum Küçük Sanayi Sitesine ilişkin yapılan basın açıklamasına, S.S.Bodrum Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi cevap verdi.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“13 Kasım 2018 Tarihinde TMMOB Bodrum İKK bileşenlerinin yaptığı basın açıklamasına istinaden şahsım ve kooperatifimiz hakkındaki mesnetsiz iddialara cevaben açıklamamız aşağıdaki gibidir.

  • Bodrum Küçük Sanayi Sitesi 7 yıllık geçmişi olan, içinde yoğun emek harcanmış ve geç kalmış bir projedir.
  • Kullandığımız alan Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi tarafından, 2003 yılında planlara işlenmiş sanayi sitesi alanıdır. Proje kamu yararına olan bir projedir. Bodrum merkezde mevcut sanayin taşınması ve yıkım kararına istinaden hayata geçirilmiş bir projedir.
  • Faaliyetlerini planlanmış sanayi sitelerinde yapmaları söz konusu iken, mevcut sanayi sitesinin yetersizliğinden, işyerlerini Bodrum’un muhtelif sokaklarında açan esnaflar ile halen Bodrum Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren 40 esnafın oluşturduğu 159 üyemiz vardır. Şuan itibarıyla 162 olan Bodrum Küçük Sanayi Sitemizde 3 adet boş işyerimiz mevcuttur. Bununla birlikte kooperatifimize hali hazırda üye olmayan ve Bodrum Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren yaklaşık 80 esnaf için, Bodrum Küçük Sanayi Sitesi içerisinde ayrılmış ve projelendirilmiş alanımız da hazırdır. Bodrum Küçük Sanayi Sitesi, her detayın düşünüldüğü ve olası ek ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte bir projedir. İlgili bakanlığın yaptığı incelemelerde kullanılacak arazinin büyütülmesi onayı da mevcuttur.
  • Bodrum Küçük Sanayi Sitesi’nin arazi satın almaları, ek ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte yapılmıştır.
  • Şimdiye kadar proje bazında yaptığımız her çalışmada Bodrum Belediyesi ile birlikte yürüdük. Projelendirdiğimiz arsamızın dışında hiçbir alanda hafriyat çalışması yapmadık. Yapılan dolgular kendi arsamız içindedir ve bunun için gerekli izinler alınmıştır.
  • Proje sahamızın içerisinde, Milas Ziraat Odası tarafından arsa keşifleri yapılmış ve zeytin ağaçlarının taşınması için gerekli izin alınmıştır. İnşaat alanı içerisinde kalan zeytin ağaçları, herhangi bir tahribata uğramadan 1 yıllık çalışma sonunda zararsız biçimde yeni alanlara taşınmıştır. Bu yapılan çalışma istenildiğinde yerinde görülebilir.
  • Alanda kesilecek ağaçlarla ilgili Bodrum Orman Şefliği tarafından gerekli tespitler yapılarak, çam kesim izni alınmıştır. Rapor ve izin yazıları proje dosyamızın dahilindedir.
  • Bodrum Küçük Sanayi Sitesi uygulama alanlarının; 25.000’lik 5.000’lik ve 1.000’lik onaylı planları bulunmaktadır. Bununla birlikte, imar yolları arsamıza çok zayiat verdiğinden plan tadilatı yapılıp, 25,000’lik ve 5,000’lik planlarda düzeltilmiştir. Plan tadilatları Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmıştır. 1.000’lik planın Bodrum Belediye Meclisinden geçmesini beklemekteyiz. Plan tadilatı yapıldığından, mevcut ekonomik sıkıntılar ve üyelerimizin zarara uğramaması için 1.000’lik planın onayından sonra terklerin yapılması konusunda, kooperatif olarak gerekli taahhütleri belediyeye vermiş bulunmaktayız.
  • Bodrum’da mevcut sanayinin taşınması şartıyla ihalesiz beyan değeri üzerinden hazine satışı için son aşamaya gelinmiş olup, dosyamız Cumhurbaşkanımızın önünde onay aşamasındadır. Bodrum Küçük Sanayi Sitesi hükümetimizce desteklenen bir projedir.

S.S. Bodrum Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi kuruluşundan bu yana tüm faaliyetlerini yasal ve kamuoyuna açık bir şekilde yerine getirmiştir. Eksik ve yetersiz bilgilerle Bodrum’da küçük sanayi esnafını destekleyen bu projeye zarar verecek düzeyde ve maksadını aşan açıklamaları reddediyoruz. Çevreye ve kente duyarlı bir şekilde hazırlanmış bu projeye yapılmış bu haksız açıklamalar, Dünya kenti olan Bodrum’a da zarar verecek niteliktedir.

Bodrum’un merkezinde yer alan Bodrum Sanayisinin altında bulunan antik alanın açığa çıkarılmasındaki en önemli adımlardan birini sağlayacak olan Bodrum Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif projesi, yaklaşık 250 esnafı çağdaş ve çevreci işyerlerine kavuşturacak bir projedir.

Kooperatif başkanımız Mehmet Melengeç, Konacık Sanayi Sitesinin Bodrum’a kazandırılmasında gösterdiği mücadelenin bir benzerini, Bodrum Küçük Sanayi Sitesinde de yapmaktadır. Konacık Sanayi Sitesini oluşturan esnaf, dönemin kamu görevlileri ve tüm Bodrum Kamuoyu bilir ki, kooperatif başkanımız hiçbir rant ilişkisinin içinde olmamıştır.  Konacık Spor Kulübü, Leleg Uygarlığı ve Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği, başta olmak üzere, yerel değerler üzerine inşa edilmiş birçok etkinlikte, tüm imkânlarını kullanan biri olan kooperatif başkanı  gerek şahsına gerekse de S.S.Bodrum Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üzerinde oluşturulmak istenen çirkin iddiaları reddetmekteyiz. Herkesin bildiği üzere Mehmet Melengeç ’in İçinde bulunduğu, desteklediği projelerin tamamı kamu yararı gözeten projelerdir.

13 Kasım 2018 itibarıyla basın toplantısı yapılacağı öğrenildiğin de, konu hakkında kooperatif olarak bilgileri aktarmak istedik. Ne yazık ki bu talebimiz geri çevrilmiştir. Yapılan açıklamaların taraflı ve iyi niyetli olmadığını ifade etmek istiyoruz. Proje alanımızda doğal alana tüm hassasiyetimizi gösterdik. Konu hakkında bilgi almak isteyen herkese kapımız açıktır.

S.S. Bodrum Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi kurulduğu günden buyana ilgili kanunlara ve uygulamalara muhalif hiçbir icraatı olmamış, yapılan tüm işlemler hukuk çerçevesi içerisinde gerçekleştirilmiştir.

Turizmin başkenti olan Bodrum ilçesinin merkezinden sanayi sitesinin kaldırılması Bodrum ilçesinin ortak sorunudur. Bu sorunun çözümünde kooperatifimizin desteklenmesi gerekirken yalnız bırakılması bir yana faaliyetlerimizin baltalanmasını Bodrum halkının takdirine bırakıyoruz.

TMMOB Bodrum İKK bileşenlerinin yaptığı bu açıklamada, kooperatif başkanı Mehmet Melengeç’e ve S.S.Bodrum Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin kurumsal kimliğine yapılan haksız iddialarla ilgili, maddi manevi yasal haklarımızı şimdilik saklı tutarak, konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Saygılarımızla, S.S.Bodrum Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu