GündemKültür SanatManşet

JEHAN BARBUR YİNE BÜYÜLEDİ…

Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Şiir Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Akşam Sefası Şiir Günleri’ne sanatçı Jehan Barbur konuk oldu.

Trafo Hakan Aykan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda Bodrumlu katıldı. Etkinliğin başında Şiir Çalışma Grubu eş temsilcileri Firdevs Şengül ile Feriha Beriş, sanatçı Jehan Barbur’un biyografisini katılımcılarla paylaştı.

Daha sonra sahneye gelen müzisyen, yazar, şair ve prodüktör Jehan Barbur, “Ben kendim için şarkılar söyleyen, arada bir kitaplar karalayan biri demeyi kafi görüyorum. Bodrum 3 senedir evim oldu. Evimde böylesine güzel okur ve dinleyicimle buluşmak beni çok mutlu etti. Organizasyonu düzenleyen, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bugün bir yazar kimliği ile buradayım. Yazmaya gayret eden biri olarak. Yazarak biraz hayata katlanmaya, kendimi sağaltmaya çalışıyorum. Ortak ses bulmaya çabalıyorum.” dedi.

39 yaşında olduğunu ve 22 yaşından beri sahneye çıktığın ifade eden Barbur, “Sahne başka bir şey. Bir yandan da korkutucu bir şey. Garip bir tarafı var. Araya bir mesafe koyuyor, insanlara buraya daha fazla yaklaşamazsınız gibi bir ukalalık getiriyor. Ama sahnede 5-6 kişiyle müzik yapıyorsunuz, onlardan bağımsız değilsiniz. 5-6 kişi 500-600 kişiye şarkılar söylerken sınırlarınızı belirlemiş oluyorsunuz. Ben bu kadar yıl içinde o mahrumiyeti sevdim. En azından evimin kapısını bile kapattığımda dılarıdan ışığı gören kapıyı çalıyor ama bu sahneye müdahil olamıyor. Bu da güzel bir mahrem hayattan çaldığım 2 saat. O 2 saatin arkasında başka bir sancı var. Niye yazıp çiziyoruz, niye kendimizi anlatıyoruz? Müthiş bir bencillik olsa gerek. Bu şarkıların özü şiirdir benim için. 6 albüm yaptım, şarkılarımın yüzde 90’ını kendim yazıyorum, kendim besteliyorum. Bir şey anlatmaya çalışıyorum.” diye konuştu.

Jehan Barbur, konuşmasının ardından hem şarkı söyledi hem de yazdığı şiirleri okudu. Etkinliğin sonunda sanatseverler Jehan Barbur ile günün anısına fotoğraf çektirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu