EğitimGündemManşet

AKADEMİK YIL TÖRENLE AÇILDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi ve Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni yapıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi içerisindeki Şükran Rauf Nasuhoğlu Araştırma, Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılan törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Erol Turgut, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen, MHP İlçe Başkanı Ömer Varan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasının ardından Güzel Sanatlar Öğretim Üyesi Doç. Dr. Togay Şenalp ve öğrencilerinin hazırladığı 4 müzikal eser sunuldu.

Ardından bir konuşma yapan Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli şunları söyledi:

“Bizler üniversitemiz çatısı altında eğitimli üniversite mezunu yat kaptanları yetiştirmenin çabası içerisindeyiz. Şu anda vermiş olduğumuz yat kaptanlığı eğitimi bakanlık tarafından onaylanmış ve Türkiye’de üniversite düzeyinde eğitim veren tek kurum olma özelliği taşıyor. Bu yıl 30’uncusu düzenlenen The Bodrum Cup’ta okulumuzun çıkardığı takım 6 kupa ile döndü. Bu başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Erol Turgut ise fakültede seramik bölümü binasının yapımının devam ettiğini ifade ederek “Yakın zamanda seramik bölümü binasının açılışı olacak.” diye konuştu.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yaklaşık 3 ay önce rektörlük görevine geldiğini hatırlatarak, “Biz de bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Yapabildiğimiz kadarıyla değil, yapabildiğimizin çok daha ötesini gerçekleştirmek için sahadayız. Yeni yönetim olarak hedeflerimiz var, amacımız var. Bu doğrultuda öğrencilerimizi merkezimize koyduk. Öğrencilerin etrafında pervane olarak dönen kişileriz. Onlara hizmet etmek için sahadayız.” ifadelerini kullandı.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da eğitimin önemine vurgu yaparak, “Bütün mücadelemiz çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmek. Bu anasınıfından başlayıp üniversiteye kadar devam ediyor. Biz de eğitimin her alanında daha huzurlu, daha kaliteli, daha güvenli çocuklarımızın daha iyi eğitim alabileceği eğitim ortamını oluşturmak için gerçekten çok sıkı çalıştık. Çok önemli tedbirler aldık. İnşallah bu eğitim dönemini en iyi şekilde geçiririz.”dedi.

Konuşmaların ardından tören sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu