AsayişGündemManşet

BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Muğla’da uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelenin etkin bir şekilde yapılması ve kurumlar arası işbirliğinin sağlanması amacıyla yürütülecek çalışmaların ele alındığı Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Esengül Civelek’in yanı sıra; Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Vali Yardımcısı Turgut Çelenkoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Eryılmaz, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bağımlılıkla mücadele konusunda tüm kurumlarla etkin bir işbirliği içerisinde başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Civelek, “ Uyuşturucu ile mücadelenin ülkenin tamamına yönelik olarak ele alındığı algısını güçlendirmek amacıyla bugün ülke genelinde 81 il ve ilçelerimizde bağımlılıkla mücadele kurulları an itibariyle toplanmış bulunmaktalar. Ülkemiz geleceğini tehdit eden, bireylerin fiziksel, ruhsal olumsuzluklarına neden olan, toplumda da ekonomik, sosyal kayıplar yaratan uyuşturucu ve bağımlılıkla ilgili olarak tüm taraflarla topyekûn bir seferberlik halinde önleme, koruma, tedavi rehabilitasyon, toplumsal farkındalığın arttırılması, toplumsal bilincin yükseltilmesi hususlarında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. “ dedi.

Toplantıda; 2018 yılında gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirileceğini belirten Vali Civelek, 2019 yılında da uyuşturucu ve madde bağımlılığı sorunu ile mücadele konusunda yürütülecek çalışmaların belirleneceğini söyledi.

Bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan kurumsal çalışmaların ele alındığı toplantı İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Muğla E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü, Muğla Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gelecek İçin Şimdi Derneği ve Yeşilay Derneği Muğla Şubesi tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin sunumlarla devam etti.

Sunumların ardından katılımcıların görüş ve önerilerinin de paylaşıldığı Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu