EğitimGündemManşet

BODRUM’DA ERASMUS PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Erasmus Projesi kapsamında 5 ülkeden Bodrum’a gelen öğrenciler, Bodrumlu öğrencilerle birlikte yaptıkları çalışmaları Kumbahçe Meydanı’nda sergiledi.

Avrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Merkezi Erasmus Plus Stratejik Ortaklık İyi Uygulamaların Değişimi Projesi kapsamında Almanya, Portekiz, İtalya, Makedonya ve Romanya’dan 11 öğrenci ve 9 öğretmen Bodrum’a geldi. Mülteci, göçmen ve engelli öğrencileri eğitime hazırlama anlamında çalışmaların yürütüldüğü projenin Türkiye ayağı Öğrenci Hareketliliği adıyla 5-9 Kasım tarihleri arasında Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştiriliyor. Yurtdışından gelen öğrenciler de Bodrumlu öğrencilerin evlerinde konaklıyor.

Yurtdışından gelen öğrencilerle Bodrumlu öğrenciler şiir, resim, müzik, kısa film gibi çalışmalar yaptı. Öğrenciler çalışmalarını bugün Kumbahçe Meydanı’nda sergiledi. Engelli öğrencilerin halkoyunları gösterileri ile başlayan etkinliği meydandan geçen vatandaşlar ilgiyle izledi.

Projenin ortaklarından Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Müdürü Mert Kavak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“2017 yılında başladığımız bir proje. Bu projeye 5 ülke katılıyor. Göçmen çocukların eğitim güçlüğü ile alakalı bir proje. Gittiğimiz ülkelerde göçmen çocukların yaşadığı problemlere odaklı çalışmalar yapılıyor. Biz okul olarak bu konuya eğitim güçlüğü çeken hafif düzey zihinsel engelli çocuklar için katıldık. Daha önce Almanya, İtalya ve Portekiz’e ziyaretlerimiz oldu. Projenin bu ayağı da ülkemizde. Şu ana kadar okulumuzda yaptığımız etkinlikleri Kumbahçe Meydanı’nda sergileyeceğiz. Bugün zihinsel engelli öğrencilerimizin halkoyunları gösterileri, aynı zamanda yurtdışından misafir olarak gelen öğrencilerimizle yapılan çalışmalar sergilenecek.”

Mert Kavak, “Projede göçmen çocuklarla ilgili yapılan eğitim faaliyetleri ve onların entegrasyonu ile alakalı çalışmalar yapılıyor. Gittiğimiz ülkelerde yapılan çalışmaları inceledik. Bu çocuklarla ilgili neler yapıldığı, eğitime ne şekilde katıldıkları ile ilgili ülkeler arası bilgi alış verişi söz konusu.” dedi.

Projenin koordinatörü Portekiz’den Bodrum’a gelen projenin bütçe menajeri Paulo Antunes, “Bu proje 2020 yılına kadar sürecek bir proje. Bu projeden dijital bir kitap oluşturuyoruz. Bu kitap öğrencilere destek olacak bir kitap. Bütün bu aktiviteler kitabın içerisinde olacak. Öğretmenler kopyalayıp kendi ülkelerinde kullanabilecekler. Aynı zamanda online eğitimlerimiz de mevcut. Öğretmenler online olarak eğitim görebilecekler. Bu yüzden bu aktiviteleri kayıt altına alıyoruz. Çalışmalarımız tüm Avrupa ile paylaşıyoruz.” diye konuştu.

Kumbahçe Meydanı’ndaki etkinlik yaklaşık bir saat sürdü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu