GündemManşet

MİTSO’DAN MİLAS’I TANITIM İÇİN AYAKLI HARİTALAR

Milas’tan geçenlere ya da gelenlere ilçemizin tarihi ve turistik yerlerini tanıtmak ve kolayca bulmalarını sağlamak amacıyla MİTSO tarafından özel haritalar hazırlatıldı.

Milas’ın tarihi ve turistik güzelliklerini tanıtarak ilçeye daha çok turist gelmesini amaç edinen Milas Ticaret ve Sanayi Odası, üzerinde Milas’ın tarihi ve turistik yerleriyle buralara ulaşımın gösterildiği eğik düzlemli masa şeklinde haritalar hazırlattı. Haritalarda Milas’ın tarihi ve turistik yerleriyle buralara ulaşım yolları ve bu yollar üzerindeki mahalleler yer alıyor. Haritalar, Milas Bodrum Havalimanı ile Milas, Bodrum ve Muğla garajlarına, denizyolu gümrük girişleri ile turistlerin ulaşabileceği noktalara koyulacak.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, hazırlanan haritaların Milas’ın tanıtımına çok katkı sağlayacağını belirterek “Bodrum’a ve diğer yerlere gelecek turistleri ilçemize de çekmek istiyoruz. Bu nedenle özel haritalar hazırlattık. Ayaklı bir şekilde hazırlanana ve bakan kişinin bakış açısına uygun eğimdeki bu haritalarda ilçemizin tarihi ve turistik yerleri gösteriliyor ve buralara ulaşım yolları belirtiliyor. Yol güzergahlarındaki Milas’ın mahalleleri de haritada çeşitli özellikleri ile yer alıyor. Ayrıca haritanın çevresinde yöremizin tarihi ve turistik yerlerinin kısa tanıtım yazıları da bulunuyor. Bu haritalar sayesinde ilçemize daha çok turist gelmesini umuyoruz” dedi.

Ayaklı haritaların ilk örneğinin önünde MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Aykal, Soner Çamlıbelen, Ömer Eliş, Ejder Üstek ve Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu ile anı fotoğrafı çektiren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, ihtiyaç veya talep durumunda ayaklı haritaların sayısının ve koyulduğu yerlerin arttırılabileceğini söyledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu