EkonomiGündemManşetTurizm

NİSAN 2019’UN İLK TUR SATIŞI YAPILDI

Bodrum’da turizm sezonunun uzatılması için süren çalışmalar olumlu sonuç vermeye başladı.

Bodrum’da Haziran ve Ekim ayları arasına sıkışan turizm sezonunun diğer aylara da yayılması için devam eden çalışmalar kapsamında Amerika ve Avrupa ülkelerinde 25 acente operatörü ilçeye geldi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesinin sezon ortasında yürüttüğü çalışmalar kapsamında Bodrum’a gelen grup yaklaşık bir hafta boyunca Bodrum’dan Datça’ya kadar uzanan bir rotada tur yapmaya başladılar.

Karadan bisikletlerle harekete geçen grubu 3 Bodrum Guleti denizden takip edecek. Yabancı acente operatörleri karadan ve denizden Gökova Körfezinin güzelliklerini kayıt altına alarak ülkelerinde bölgeyi tanıtmak için kullanacaklar.

Yapılan tanıtım çalışmaları şimdiden meyvesini vermeye başladı. Yabancı bir tur operatörü 2019’un Nisan ayı için 3 gulet tekne turu satıldığını duyurdu.

Organizasyon hakkında gazetecilere açıklama yapan DTO Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç şunları söyledi:

“Bodrum’dan start alıyorlar Datça’da final olacak. Tabi bunu tur operatörlerinin de hoş vakit geçirmeleri için sadece bisikletle karadan spor değil aynı zamanda güzel koylarımızı da gezdireceğiz denizden. 5 günlük bir program bu ama şuanda almış olduklarımız izlenime göre hepsi çok memnun, sabırsızlanıyorlar daha önce söylediğim gibi ve az öncede bir tur operatörünün Nisan’ın ilk haftasında 3 tane tekne için tur sattıklarını ifade ettiler. Buda bizim için çok önemli bir gelişme. Biliyorsunuz Haziran ayında başlıyor bizim Mavi Yolculuklarımız, Nisan ayında Mavi yolculuk satılması 2019 sezonu için çok güzel sinyaller vermektedir.”

Acente Yetkilisi Aydın Aygün ise “Özellikle, turizmin ölü olduğu dönemler, Nisan-Mayıs-Haziran ve Ekim-Kasım aylarında bisiklet turları inanılmaz bir ürün bu pazarlar için. Bizde bütün dünyadaki operatörlerimizi Türkiye’ye getirip beraber bir bisiklet turu yapmaya karar verdik. İlk kez burada pedal basacaklar. 6 gün boyunca Gökova Körfezinde pedalla ve bot ile tur yapacağız. İnşallah onlarda ülkelerine gittikleri zaman bu güzellikleri misafirlerimize anlatıp onları buraya doğru yönlendirecekler.” şeklinde konuştu.

İtalya’dan etkinliğe katılan tur operatörü ise “Her şey çok güzel, iklim çok güzel. Bizim İtalya’da sezon bitti ama burada havalar çok güzel. Tarihi yerler, kale ve doğa güzellikleri bir harika.  Ben bütün müşterilerime zaten söylüyorum, Türkiye medeniyetlerin beşiği, 4 bin yıllık geçmişe sahip diye ve bu tarihi ve doğa güzelliklerini bisikletle, tekne gezileriyle görmek işin en güzel tarafı.” ifadelerini kullandı.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu