GündemKültür SanatManşet

300 ÇOCUK AYNI ANDA MANDALİNALI HELVA YAPTI

Bodrum’da düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünlerle “Minik Şefler Festivali” kapsamında 300 çocuk aynı anda mandalinalı helva yaptı.

Ortakent-Yahşi Mahallesinde düzenlenen festivale Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin de katıldı.  Coğrafi İşaretli Ürünlerle Minik Şefler Festivali ikinci günüde, Tükiye’nin farklı illerinden Bodrum’a gelen öğrenciler yaptıkları Bodrum mandalinalı helvalarla profesyonel şefleri bile şaşırttılar.

Hakkari, Yalova, Gaziantep, Kocaeli, Diyarbakır, Mersin, Eskişehir ve ev sahibi Muğla’dan
10 Okuldan 300 çocuğun katılığı festivalin ikinci gününde çocuklar için hazırlanan mutfak tezgahlarında yine hummalı çalışmalar vardı.

Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlen Coğrafi İşaretli Ürünlerle Minik Şefler Festivalinde 300 öğrenci aynı anda helva pişirdi. Hakkari Çukurca’dan gelen ve festivale yöresel kıyafetleri ile katılan öğrenciler ilgi odağı oldu. Yahşi Özel Eğitim Okulu öğrencileri de yaptıkları helva ile hem göze hem damağa hitap ettiler.

Mandalina suyu kullanarak pişirilen helvalar daha sonra, ceviz, fıstık, kuru üzüm, incir ve mandalina ile özenle sunuma hazırlandı. Minik şeflerin pişirdiği helvaları tadarak birinciyi seçmeye çalışan şefler ise hayli zorlandı.

Çeşitli öğrenci gruplarının da sahne aldığı etkinlikte doyasıya eğlenen öğrencilerin hepsi jüri üyeleri tarafından birinci seçildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu