ÇevreGündemManşet

TARIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR…

Bodrum Ziraat Odası saha çalışmalarına ara vermeden, üreticiye dokunan uygulamalarına devam ediyor.

Bodrum Ziraat Odası olarak 2015 yılında uygulamaya aldığı “İyi Tarım” çalışmaları paralelinde devam eden süreçte üreticiler bilgilendiriliyor. “İyi Tarım” için dönüm başı 40 Lira, “Organik Tarım” için Zeytin’de 70 Lira Diğer ürünlerde 100 Lirayı bulan dönüm başı destekler devam ediyor.

Geçmiş dönmelerde bölge dışından firmalarla çalışıldı ve mesafeden dolayı destek alımında bazı zorlukların yaşandığını dikkat eden Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, “Bu sene Muğla’da hizmet veren bir firma ile çalışıyoruz.” dedi.

“İyi Tarım” bazı üreticileri az da olsa ürkütüyor.

Son döneme kadar Ziraat Odası olmayan Bodrum üreticisi birçok zorluk yaşadı. Biz bir yandan ilk dönemini yaşayan odamızın kurumsallaştırma çalışması yaparken, bir yandan da geçmiş dönemde yapılan yetersiz çalışmaları üreticimizi tatmin eder hale getirmek için çalışıyoruz diyen Başkan Melengeç, “Yaptığımız çalışmalarla organik tarımda 9 kişi yapıyor iyi tarımda ise 3 firma destek alıyor. Bodrum Yarımadasında yaptığımız çalışmalarda, organik ve iyi tarımla üretim yapmayı düşünen planlayan bu konuda bilgisi olmayan herkes hedefimizde. Sahada kurduğumuz çalışmalarda “İyi Tarım” bazı üreticileri az da olsa ürkütüyor. Bu konuda biz yeni maliyetlerle karşılaşır mıyız? sorusuyla karşı karşıya kalıyoruz. Birde ürünü satacak pazar bulabilir miyiz? sorusu var tabii ki.” dedi.

Örnek çiftçi statüsünde odamızda 60 üretici var…

Fuarlar dahil her konuda örnek üreticilerimize destek verdiklerine dikkat çeken Başkan Melengeç, “Örnek çiftçi statüsünde tarım danışmanlığı hizmeti alan 60 üreticimiz var. Bu 60 üreticinin zaman içerisinde gösterdiği performans tüm üyelerimize örnek teşkil edecek. Yapılan bu çalışmaların tümü üreticilerimize ücretsiz veriliyor. İyi tarım çalışmaları Mumcular, Çömlekçi, Mazı, Yalıçiftlik, Bitez, Ortaknet, Dereköy ve Yalıkavak mahalllerinde devam ediyor” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu