AsayişGündemManşet

KARDAK 24 SAAT GÖZETLENECEK

Ege Denizinde bulunan ve zaman zaman Yunanistan ile gerilime neden olan Kardak kayalıkları artık 24 saat boyunca kesintisiz gözetleniyor.

Kayalıklara yaklaşık 1 mil uzaklıktaki Çavuş Adası’na, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından inşa edilen gözetleme kulesinin yapımı tamamlandı. Termal kameralarla donatılan kule sayesinde Türk askeri Kardak kayalıkları ve Ege denizinde kuş uçurtmayacak.

Deniz araçlarıyla getirilen malzemelerle yaklaşık 8 ayda tamamlanan kulenin elektrik ihtiyacını ise kurulan güneş enerjisi sistemi sağlıyor. Termal kameralarla izlenen Kardak kayalıklarında ise Türk askeri kuş uçurtmuyor. 7/24 izlenen Kardak kayalıklarındaki yaşanan hareketlilik ise Ankara’ya iletiliyor. Kulede bulunan görevliler Kardak kayalıklarının yanı sıra yasadışı göçlerin geçişini ve sınır ihlallerinin yapılmasını da engellemiş olacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca yaptırılan Kulenin yapımının tamamlanmasıyla üstünde 350 yıllık Osmanlı Fenerinin bulunduğu Çavuş Adası askeri üst olarak kullanılmaya başlandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu