GündemKültür SanatManşet

12 YILLIK ÇALIŞMANIN ESERİ

Doç. Dr. Harun Özdaş ve Büyükelçi Çağatay Erciyes tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Mavi Mirası” adlı sualtı arkeolojisi fotoğraf sergisi Bodrum’da açıldı.

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı öncülüğünde açılışı yapılan “Türkiye’nin Mavi Mirası” adlı sualtı arkeolojisi fotoğraf sergisindeki 51 fotoğraf 12 yıl boyunca yürütülen sualtı kazılarında çekilen binlerce fotoğraf arasından seçildi.

Türkiye Batık Envanteri Projesi kapsamında yürütülen ve bugüne kadar yaklaşık 5 bin saatlik dalışlarda denizlerimizde yer alan kültürel hazinelerimiz gün yüzüne çıkarılıyor. Yapılan çalışmalar neticesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü içinde ‘’Türkiye Sualtı Kültürel Mirası Coğrafi Bilgi Sistemi’’nin kurulmasını sağlandı.

Sergi açılışında basın mensuplarına açıklamada bulunan 9 Eylül Üniversitesi Öğreti Üyesi Doç. Dr. Harun Özdaş şunları söyledi:

“Bu sergi aslında, bizim halen yürütmekte olduğumuz. Kalkınma Bakanlığı ve Kültür Bakanlığının desteği ile yürüttüğümüz Türkiye Batık Envanteri projesi sonrasında yani daha doğrusu projesi süresince ortaya çıkan bir fikir. Bu süre içerisinde bulmuş olduğumuz ve tespit etmiş olduğumuz batıkların fotoğraflarını derledik. Bunların içerisinden güzel olanları seçtikten sonra binlerce fotoğraf arasından böyle bir sergi oluşturabilecek resimleri elde ettik.

Türkiye karada olduğu kadar, medeniyetin beşiği olarak kabul ediliyor biliyorsunuz Anadolu toprakları bunun zenginliğinin aynı zamanda denizde de görmekteyiz. İşte bu zenginliği ortaya çıkaranda bizim projemiz oldu. Bu kapsamda kesintisiz olarak 12 yıl sürdürdüğümüz Türkiye kıyılarında yani Antalya’dan Sinop’a kadar olan bölgede bulduğumuz batıkların fotoğraflarının bir bölümünü sadece burada sergilemekteyiz. Türkiye dünyada bir numara bu açıdan baktığınızda.”

Sergiyi ziyaret edenler sualtının büyülü dünyasında keyif dolu anlar yaşadılar.

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde açılan fotoğraf sergisi 01 Kasım tarihine kadar açık kalacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu