AsayişGündemManşet

GÜMBET KOYUNDA CAN PAZARI…

Sabah saatlerinde yasadışı yollarla İstanköy (Kos) Adasına geçmeye çalışan göçmenlerin içinde bulunduğu tekne battı.

Edinilen bilgilere göre, saat 05.00 sularında Gümbet Koyunda 6 metrelik tekneye bindirilen yaklaşık 30 kadar kaçak göçmenler ölümden döndü. Kıyıdan yaklaşık 50 metre açıldıktan sonra su alarak batan tekne içindeki kaçak göçmenlerin yardım çığlıklarına ilk olarak yakında bulunan inşaat işçileri koştu.

Aralarında kadın ve çocuklarında olduğu Suriye ve Somali uyruklu kaçaklardan bazıları işçiler bazıları ise kısa sürede olay yerine gelen Sahil Güvenlik ve Polis ekipleri tarafından kurtarıldı. Sudan çıkarılan göçmenler olay yerinde hazır bekleyen 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi.

Batan tekneden kurtarılan 19 kişiden durumu ağır olanlar hastanelere sevk edilirken diğerleri Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Yörükoğlu’nun da yerinde incelediği olayda kendi imkanları ile denizden çıkarak kurtulan kaçaklar araştırılıyor.

Teknenin battığı bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Sahil Güvenlik ekiplerine dalgıçlarda eşlik ediyor. Ela isimli batan tekneyi 4,5 metre derinlikte bulan ekipler teknede insan olmadığı tespit etti.

Güvenlik güçleri tekne su almaya başlayınca yüzerek kaçan Türk kaptanın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu