GündemManşetSiyaset

BAŞKAN YARDIMCISI BAŞKANLIĞA ADAY OLDU…

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, CHP’den aday adaylığını parti binası önünde düzenlediği toplantı ile duyurdu.

Bugün öğle saatlerinde gerçekleştirilen toplantıya İlçe Başkanı Halil Karahan ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un yanı sıra çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı. Toplantıya özellikle Uslu’nun memleketi Pınarlıbelen’den yoğun bir katılımın olduğu görüldü.

Toplantı için toplanan yoğun kalabalık, aday adayı Taner Uslu’yu belediye meydanı önünde bayraklarla karşıladı. Uslu, kalabalığın ilgisi arasında parti binası önüne ulaşarak burada katılımcıları selamladı.

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yerel seçim sürecinde partinin yıpratılmaması gerektiğine işaret ederek şunları söyledi:

“Bir süreç başladı, bunu da ilk başlatan değerli partimiz oldu. Aday adaylarının ne kadar çok olması partimize olan güvenin göstergesi. Ama partinin daha fazla yıpratılmasına gerek yok. Bir belediye başkanı yanlış bir ifade kullanabilir. Bir belediye başkanının ne demek istediğini anlamamış olabilirsiniz. Gelip sormak lazım ama bunu kamuoyunda farklı yerlere taşımak veya çocukmuş gibi bu belediye başkanını şikayet etmek Bodrum ve Bodrumlulara hiç yakışmaz. Hele demokrasiye inanan CHP yönetimine hiç yakışmaz. Onun için her şeyin başı sevgi saygı ve hoşgörüdür. Ben Taner kardeşimden, yaşı benden küçük olmasına rağmen bunu çok iyi gözledim. 5 yıla yakındır beraber görev yapıyoruz. Hiçbir zaman saygısından, sevgisinden hoşgörüsünden vazgeçmedi. Bu sürede bana yardımcı olduğu için kendisine bir defa daha teşekkür ediyorum. Bu yerel seçimlerde partimizin gücüyle koltuğa gelme dönemi bitti. Biz bundan sonra partimize güç katacak adaylarla seçime gideceğiz. Bütün aday arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, kendilerine hayırlı olmasını diliyorum.”

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı ve belediye başkan aday adayı Taner Uslu, oldukça coşkulu bir konuşma yaptı. Konuşmasını okuduğu şiirlerle de süsleyen Uslu, “Sevgili Bodrumlular, sevgili ailem hepinizi yüreğimin içinden selamlıyorum. Merhaba. Bugün belki de hayatımın en gururlu günü. Bugün özellikle köyümden de geldiler. Anam, teyzem geldi. Yalıkavak’tan, Turgutreis’ten geldiler. Tüm beldelerimizden, 53 mahallemizden geldiler.” dedi.

“Karaovada, Pınarlıbelen’de başladığım yaşam serüveni, aynı topraklarda devam ediyor.”diyerek konuşmasını sürdüren Uslu, şöyle devam etti:

“Her ne kadar güne, şairin dediği gibi başlasam da, aslında her birinizin şahitliğinde tüm hayatım devam ediyor. Doğup büyüdüğüm bu topraklardan sadece üniversite ve askerlik için ayrıldım. İstanbul üniversitesi jeofizik mühendisliğini okuduğum yıllarda dahi yazları hep Bodrum’daydım. Çalıştım, İstanbul kolay şehir değil. Anam bir toprak kadını. Toprağında ekinindeydi hep. İlmek ilmek halı dokudu. Hala da öyle. Babam, ışıklar içinde uyusun. Allah rahmet eylesin. Taksiciydi. Gülüm derlerdi babama. Anam da babam da emekleriyle hayatlarını kazandılar. Babamın en büyük mirası İnsanlığı oldu. Ben de bu insanlığın hizmetine adıyorum kendimi. Topraktan geldik, emekle yoğrulduk, emekle mücadelemize devam ediyoruz. Okulumu bitirip ekmeğimi de kazanmaya başladığım yılların hemen ertesinde, partimizin gençlik kollarında başlayan siyaset hayatım, 2 dönem mahalle delegeliği, 2 dönem yönetim kurulu üyeliğim, 2 dönem meclis üyeliği ve devamında başkan yardımcılığı olarak sürmektedir. Bugün, sizlerin destekleriyle bugüne kadar temsil etmeye çalıştığım. Siyasi görevlerimin en değerlisi, en özeli için üzerinde yıllardır çalıştığım, projeler geliştirdiğim, emek verdiğim ve hepimizin hayallerinin gerçekleşmesini dilediğim, ortamı yaratmak adına bodrum belediye başkan adaylığı için sizlerin huzurunda olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Hayalim, hayalimiz olsun.”

Çalışmaya çok küçük yaşlarda başladığını ifade eden Taner Uslu, “Bana soruyorlar, neden erken 05.30’da kalkıyorsun diyorlar. 15 yaşından bu yana üzerime sabah ezanı okunmadı.” dedi. Sözlerine gençlerin önemine dikkat çekerek devam eden Uslu, şunları dile getirdi:

“Aynıyız biz. Aynı olacağız. Biriz biz. Bir olacağız. Diriyiz biz. Dip diri olacağız. Kenetleneceğiz… Bu zor günlerde ne ülkemizin, ne Bodrum’un aydınlıktan başka bir düşü, yarını olmayacak bizim için. Dedik ya söyleyecek sözümüz var diye. Bu da sözümüzdür. Aydınlığın, güzel günlerin, peşinde olacağız. Daha güzelin, daha iyinin peşinde. Bunun için en çok gençlerimize ihtiyacımız var. Genç yeteneklere, genç fikirlere, genç yüreklere öncülük edeceğiz Yollarına çıkan her engeli gençlerimizle birlikte aşacağız. Onların tüm enerjisi bizim de enerjimiz olacak. Gençlerimiz bilir beni. Aydınlıktan başka düşler kurmayacağız. Söyleyecek sözümüz var dedik; bunun için en çok kadınlarımıza ihtiyacımız var. Yok öyle sadece seçim günlerinde hatırlanmak. Sadece emeklerinden değil, akıllarından sağduyularından, çalışkanlıklarından, titizliklerinden, öngörülerinden yararlanacağız. Teslimiyetlerinden değil. Her alanda, her platformda, her mevkide; Temsiliyetlerinden mutlu olup Bodrum adına fark yaratacağız. Aydınlıktan başka düşler kurmayacağız biz. Söyleyecek sözümüz var ya; engelsiz bir yaşam istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına katmak için şehrimizin sosyal- gündelik ortamını onlara göre düzenleyeceğiz. Partimizin yerel yönetim modeli ve sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri çerçevesinde hareket edeceğiz. Adeta yerel bir hükümet anlayışıyla ilçemizin sosyal-ekonomik ve kültürel alanı içerisindeki sanatsal-sportif-ticari tüm faaliyetleri; bir strateji ve buna bağlı olarak geliştirilecek programlar çerçevesinde, toplumumuzun tüm paydaşları ve muhatapları ile organize ederek katma değer yaratacağız. Yaratılan her katma değerin; toplumumuzun tüm kesimleri arasında eşit şekilde paylaşılmasına imkan verecek politikalar üreteceğiz.”

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı ve belediye başkan aday adayı Taner Uslu, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bodrum tesadüflere bırakılamaz, maceraya sürüklenemez tecrübesiz ellere, çıraklığını yapmadan, ustalığına soyunanlara, bu şehre sevdası olmayanların ellerine bırakılamaz. Yoldaşlarım; ben size yapacaklarımın sözünü veriyorum içtenliğimi, çalışkanlığımı emeğimi, günün her saatini size bodruma adamaya hazırım. Ama yalnız değil. Hep beraber yönetmek için kimseyi ayırmadan, eşit adil tarafsız bir yönetim ve başkanlık sözü veriyorum. Sevgili partili dostlarım. Değerli Bodrumlular. Bu duygu ve düşüncelerle, Bodrum Belediye Başkan Adaylığı açıklarken tüm halkımıza sesleniyorum: Ey her şey bitti diyenler, korkunun sofrasında yılgınlık yiyenler, ne kırlarda direnen çiçekler, ne kentlerde devleşen öfkeler, henüz elveda demediler. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek! Tıpkı bodrum gibi. Son olarak, bir kez daha ifade etmek isterim ki; bitmedi sürüyor Bodrum mücadelemiz. İşte bu yüzden, söyleyecek sözümüz, yönetecek gücümüz var diyoruz. Bir de asla bitmeyecek Bodrum sevdamız.”

Taner Uslu’nun açıklaması sonrası İlçe Başkanı Halil Karahan,Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve diğer başkan aday adayları basın mensuplarına poz verdi. Uslu, daha sonra tebrikleri kabul etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu