GündemManşetSiyaset

KILIÇDAROĞLU’NDAN MUĞLA’YA ÖDÜL

SODEM ödül töreninde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün çevre kategorisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden ödülünü alırken, Muğla’da Kılıçdaroğlu tarafından Türkiye’ye örnek belediyelerinden biri olarak gösterildi.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından 2’incisi düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre kategorisinde Geleceğimiz için Geri Dönüşüm Projesi ile ödüle layık görüldü. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ödülünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesislerinde gerçekleşen belediye başkanları toplantısı ve SODEM ödül töreninde başarılı belediyelere “Kentsel Gelişim”, “Sosyal Projeler ve İstihdam”, “Çevre, Sağlık, Sokak Hayvanları”, “Kültür-Sanat, Turizm, Bilim-Tarih”, “Tarım”, “Demokratik Katılım ve Yönetişim”, “Çocuk, Eğitim, Gençlik ve Spor” başlıkları altında ödüller verildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi çevre kategorisinde Geleceğimiz için Geri dönüşüm projesi ile ödül aldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ödülü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı.

Kılıçdaroğlu; “Nerede bir CHP’li belediye varsa orada huzur vardır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Muğla’dan övgü dolu sözlerle bahsetti. CHP’li belediyelerin olduğu yerde huzur olduğunu söyleyen Kılıçdaroğu, seçimde oy kullanacak vatandaşlara yaşadığınız şehrin bir Sarıyer, bir Çankaya bir Muğla olmasını istiyorsanız, sokaklarında rahat, özgürce dolaşmak istiyorsanız seçimlerde CHP’ye oy vermelerinin yeterli olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu; “Yerel seçimlerde bize ittifak yapacak mısınız diye soruyorlar. Biz ittifakı sandıkta halkımızla yapacağız. Halktan yana olan, halkına hesap veren, ayrımcılıktan yana olmayan bütün belde halkına bizim belediye başkanımıza oy verin diyeceğiz. Sandıkta mutabakatı sağlayacağız. Örnek mi istiyorsunuz deyip belediyelerimizi örnek göstereceğiz. İstanbul’a bakın nefes almak için, kendini özgür hissetmek için Beşiktaş’a, Kadıköy’e, Sarıyer’e giderler. Eskişehir aynı şekilde. Muğla çalışıyor, çaba harcıyor. Bütün bunları biliyoruz ve halkımıza şunu söylüyoruz; sen bulunduğun kentin bir Beşiktaş bir Çankaya bir Muğla olmasını istiyorsan, o kentin caddelerinde, sokaklarında özgürce gezmek, nefes almak istiyorsan tereddütsüz yapacağın tek şey gelip CHP’li belediyeye oy vereceksin ve farkı göreceksin. Nerede bir CHP’li belediye varsa orada huzur vardır”dedi.

Büyükşehir’e Bir Çevre Ödülü Daha

Kurulduğu günden bugüne Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum olan ve daha yaşanır bir şehir yaratmak için yatırım ve projelere devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi çevreye ayrı bir önem veriyor. SODEM’den aldığı ödülle çevre ödüllerini üçe çıkaran Muğla Büyükşehir Belediyesi “Geleceğimiz için Geri Dönüşüm Projesi” ile daha önce de Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından üçüncüsü düzenlenen “Etkin Belediye Proje Yarışması” Altyapı ve Çevre Projeleri Kategorisinde birincilik ödülü almıştı.

2 Milyon 636 bin TL yatırımla kurulan mobil geri kazanım tesisi Saatlik 200 ton kapasiteye sahip. Mobil tesis bünyesinde; bina yıkımları ve tadilatlarından kaynaklı atıklar ve temel kazısı sonucu oluşan hafriyat toprağı sahada ayrı ayrı depolanarak bu atıklar geri kazanım tesisinden geçiriliyor. Atık bünyesindeki donatı malzemesi manyetik separatör sayesinde ayrıştırılmakta ve eleklerden geçirilerek 5 ayrı ebatta ürün elde ediliyor. Ayrıştırılan malzemeler çeşitli alanlarda kullanılmak üzere tesiste depolanıyor. Bugüne kadar 64 bin 500 ton atık geri kazandırılırken, Büyükşehir ve İlçe belediyelerinin 38 bin 500 ton agrega malzeme ihtiyacı karşılandı. Geri dönüşüm ile kanal dolgu ve drenaj malzemesi, şantiye içi yol malzemesi, bordür, parke ve beton malzemesi ile depolama sahaları yol, platform malzemesi olarak kullanılabilen 5 bin ton malzeme ise özel sektöre satıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu