GündemManşet

ZEYTİN FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bodrum Rixos otel tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Zeytin Festivalinde Rus turistler çoluk çocuk önce zeytin topladı daha sonra festival için getirilen butik zeytinyağı sıkma makinesinde yağını çıkardılar.

Renkli görüntülere sahne olan Rixos Olive Fest günlük hayatın stresinden uzaklaşmak, kalıplaşmış tatil anlayışlarından farklı olarak, Bodrum’a özgü yerel lezzetleri, eğlenceleri ve Bodrum’un meşhur sarı yazını misafirlerine güzel bir etkinlik ile yaşattı.

Rixos Premium Bodrum Otel Genel Müdürü Mehmet Tulunay; “Bu sene Zeytin Festivali’nin üçüncüsünü düzenledik. Otelimizin bahçesinde bulunan ve anıt niteliği taşıyan yaşları 300 ile 500 yıl arasındaki zeytin ağaçlarımıza bir saygı projesi olarak başlayan bu fikrimiz, tesisimizdeki zeytin ağaçlarının sayımı bunların kalibre edilmesi ve anıt ağaç özelliği taşıyanların da tescillenmesi ile başlamıştı.

Burada, misafirlerimizle beraber keyifli bir hasat ile gerçekleştirdik. Burada yapmış olduğumuz hasatta misafirlerimiz tarafından toplanan zeytinler,hiç bekletilmeden, yarım saat içinde soğuk sıkım makinesi ile nefis zeytinyağlarına dönüştürüldü. Mahsulden çıkan zeytinyağlarımızı da, özel olarak tasarlanan zeytinyağı şişelerimizde misafirlerimizle paylaştık. Bu sene de misafirlerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve Bodrum halkıyla tekrar bunu kutluyoruz. Şu anda festival alanında 11 ayrı standımız var.  Stantlarda zeytin, zeytinyağı ve zeytine dair tüm ürünler tanıtılıyor. Aynı zamanda yerel yemeklere ait bir standımız var. Buranın yerel kültürüne ait yemeklerimizi sunuyoruz. Onları yabancı misafirlerimizle tanıştırıyor, deneyimsel tatil anlayışını Rixos kültürüne uygun olarak misafirlerimize yaşatıyoruz.” dedi.

Etkinliğe Zeytin Dostu Derneği üyeleri ile zeytinyağı sıkımı üreten bir firma (Kocamaz makine Sanayi ) getirdiği özel zeytinyağı sıkma makinesi ile katıldılar. Zeytin Dostu Muğla temsilcisi Feridun Kaykı Rus turistlere “asırlık zeytin ağaçlarının gölgesinde tatil yaptığınız için çok şanslısınız. Bu alanda gördüğünüz zeytin ağaçlarının sosyal varlık projesi olarak bu ağaçların varlığını tescilleyen otel yönetimine çok teşekkür ediyoruz. “ dedi. Kaykı zeytin hasadının ne zaman, nasıl hazırlanacağı ve nelere dikkat edileceğini özetle anlattı. Daha sonra yüzlerce yıllık ağaçların filizlerini incitilmeden, kırılmadan zeytin tarağı ile nasıl zeytin toplanacağı tarif edildi.

Çoluk çocuk zeytin toplayan Rus turistler ve otel personelinin sepetlere topladıkları zeytinlerin bir kısmından kahvaltılık çekişte zeytinin nasıl yapılacağı gösterildi. Geri kalan zeytinlerde özel olarak getirilen zeytin sıkma makinesinde soğuk sıkım ile zeytinyağı çıkarıldı. Makineden doğal olarak çıkan zeytinyağını almak için Rus turistler ellerine aldıkları boş şişeler ile adeta yarıştılar, uzun kuyruklar oluşturdular. Daha sonra etkinlik kapsamında zeytinyağı tadımları, zeytin ve zeytine dair workshoplar, zeytin toplama hasadı, yöresel lezzetlerin sunumu, yarışma, dans ve folklor gösterileri ile zeytin meyvesinden içmelik kaliteli zeytinyağı elde edilerek turistlere dağıtılması gibi etkinlikler düzenlendi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu