GündemManşetSpor

ATEŞ BÖCEKLERİ DENİZİ AYDINLATTI…

Bodrum’da düzenlenen 9. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası renkli görüntülere sahne oldu.
Şampiyonanın gece yarışında ise denizde ışık cümbüşü yaşandı.

Türkiye ile birlikte dünyanın dört bir yanından sporcuyu ağırlayan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nın açılışı 28-29 Eylül günlerinde Bodrum eşsiz koylarında birine sahip olan Yalı Mahallesinde gerçekleştirildi.

Türkiye Yüzme Federasyonu ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi ile iş birliğinde düzenlenen şampiyona kapsamında ilçede ikinci defa düzenlenen Türkiye’nin tek dolunayda yüzme yarışı yine büyük ilgi gördü.

Genç-yaşlı, kadın-erkek, yerli yabancı 330 sporcunun katıldığı dolunayda yüzme yarışında, yüzücülere takılan ışıklar sayesinde denizde seyrine doyum olmayan görüntüler ortaya çıktı.

Olumsuz hava koşullarına rağmen ilginin eksik olmadığı yarışlar kıyasıya rekabetlere sahne oldu.

Yarışların bu seneki onur konuğu ise ünlü ultra maraton yüzücüsü, üç çocuk annesi Güney Afrikalı Carina Bruwer oldu.

Güney Afrikalı Carina Bruwer gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Burası aslında gece yüzmek için çok güvenli bir yer. Çünkü ben Güney Afrika’da yaşıyorum ve orada köpek balıkları ile birlikte yüzüyorum o açıdan burası çok güvenli.”

Yarışların sponsoru Profilo’nun Pazarlama Müdürü Burcu Seçkin ise  yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Katılım çok yoğun üstelik olağanüstü hava koşulları var. Bu sabah yoğun bir yağmurla start aldı, şimdilik iyi gidiyor fakat mutlaka biliyorsunuz bu bölgeye yoğun bir yağış ve fırtına beklentisi var. Fakat biz morallerimizi bozmuyoruz. Sporcuların moralleri de çok önemli, onlarınki de oldukça yüksek. O yüzden oldukça güzel bir yarış geçiriyoruz diyebilirim.”

Türkiye yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Demirel ise “Tam bir dayanıklılık parkuru oldu çünkü hava şartları sporcularımızın dayanıklılıklarını test etmelerini sağladı. TYF olarak, yüzme sporunun gelişimine üstelikte böyle kitlelere ulaşmasında farkındalığına katkıda bulunduğu için bu şampiyonaları çok önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Dolunayda yüzme yarışında dereceye girenler ise şöyle:

Erkeklerde: 1. Tolga Öcal 2. Halim Lafçı 3. Ural Kaan Sözeri
Kadınlarda: Hilal Zeynep Saraç 2. Bengisu Avcı 3. İpek Yalkı

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu