GündemManşet

BODRUM’DA GASTRONOMİ FESTİVALİ…

27-28-29 Ekimde Bodrumda düzenlenecek olan Coğrafi işaretli ürünlerle “Minik Şefler Festivali” ile ilgili görüşmeler için Gastronomi Kültür Turizm Derneği çalışmalarına başladı. İlk olarak Bitlis’in Tatvan ilçesinde, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca açılan “1. Bitlis Peynir Fuarı”na katıldılar.

Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Coşan fuar bünyesinde düzenlenen yarışmada jüri üyesi olarak davet edildi.  Tatvan Belediyesi Kongre ve Sergi Salonu’nda açılan fuarda, 9 ilden 33 peynir çeşidi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Daha sonra İstanbul’da Worldfood İstanbula giden Dernek Başkan’ı Gülşen Coşanöz ve dernek üyeleri pek çok olumlu görüşme yaparak Bodrum Festivalini orada da tanıtmaya devam ettiler. En son Gaziantep’te GastoAntep’e katılan Dernek, ikili ilişkilerde çok başarılı oldu. Antepte, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahinle bir araya gelen Gülşen Coşanöz, Bodrum da düzenlenen COĞRAFİ İŞARETLİ MİNİK ŞEFLER FESTİVALİ için, Gaziantep”in RİTM GRUBU ile Bodrumdaki festivale katılacağı öğrendiğini ve çok mutlu olduğunu da belirtti. Ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinden katılacak olan MİNİK ŞEFLER için çalışmalara pek çok sektörden destekler gelmeye devam ediyor. Festival’de Ülkemizin çeşitli yörelerinden gelecek olan İlkokul öğrencileri kendi yörelerinin tescillenmiş COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ile festival alanında hazırladıkları muhteşem lezzetleri misafirlere sunacaklar. İki buçuk gün sürecek olan etkinlikte, Yemek yarışmaları, Kostüm yarışması, resim yarışmaları, Animasyon, Konser, Folklor, Dans ve şovlar eşliğinde, 7-10 yaş çocukları unutulmaz CUMHURİYET BAYRAMI şenlikleri yaşayacaklar.

Ayrıca festivale Milli şeflerde katılıyor.  Türkiye genelinde oldukça yoğun bir talep gören Festival  Ortakent’te Funtown’da gerçekleşecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu