GündemManşet

SÜSLÜ KADINLAR YOLLARDA

”Dünya Otomobilsiz Kentler Günü”nde bir araya gelen onlarca kadın, “Egzoz Kokusuna Karşı Parfüm Kokusu” sloganıyla Bodrum sokaklarında bisiklet sürdü.

İzmir’de 2013 yılında Sema Gür’ ün girişimleriyle, bisiklete binen bir grup gönüllü kadının desteği ile başlayıp 6 yıl içerisinde büyüyerek Türkiye’de pek çok kentte düzenlenmeye başlayan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”, Bodrum’da 4. kez yapıldı. Bisiklete olan farkındalığın arttırılması amacıyla yurt içi ve yurt dışında 63 şehirde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen organizasyonun Bodrum ayağı renkli görüntülere sahne oldu.

Hem kendilerini hem de bisikletlerini süsleyen kadınlar, tur öncesi Bodrum Belediye Meydanı’nda toplandı. Müzik eşliğinde dans edip cep telefonlarıyla özçekim yapan kadınları meydandan geçen yerli ve yabancı turistler ilgiyle izledi. Kadınlar burada “Arabadan in bisiklete bin” sloganları da attılar.

Belediye meydanından başlayan tur, Neyzen Tevfik Caddesi, Caferpaşa Caddesi, Turgutreis Caddesi ve Cevat Şakir Caddesi’nden devam edip tekrar meydanda son buldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu