GündemHayatManşet

AŞURE ETKİNLİĞİ YAPILDI

Muharrem ayı dolayısıyla Bodrum Cem Evi ve Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği’nde aşure etkinliği düzenlendi.

Konacık Mahallesi Beylikkırları mevkisindeki Bodrum Cem Evi’nde düzenlenen aşure etkinliğine CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun ile Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, İlçe Müftüsü Dr. Ali Ünal’ın da aralarında olduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Alevi Dedesi Ali Ekber Taşdelen’in okuduğu duanın ardından davetlilere aşureler dağıtıldı. Burada bir konuşma yapan Cem Vakfı Bodrum Şubesi Başkanı Mehmet Çuhadaroğlu, “Alevi toplumu insanlık kültürünü Kerbela ile birleştirerek, Alevi inanç kültürüne taşımıştır. Hazreti Hüseyin ve 72 can için yas tutarken aşure ile de bu katliamdan sağ kurtulan Hazreti Hüseyin’in oğlu Zeynel Abidin’in kurtuluşuna şükretmek amacıyla şükran yemeği olarak dağıtılmaktadır. Aşurenin, acıların son bulduğu, savaşların olmadığı, barışın bu dünyada egemen olduğu, umudun mücadelesine vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Diğer aşure etkinliği de Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği’nde yapıldı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte, aşure ikramları yapılıp, deyişler söylendi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu