GündemKültür SanatManşet

22. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI…

Türkiye’nin efsanesi, sanat güneşi Zeki Müren’in ölümünün 22, yılında Bodrum  da anıldı

Sanat Güneşi ölümünün 22’inci yıl dönümünde Bodrum da müze haline getirilen evinde okunan mevlit ile anıldı

Sanat güneşimiz, 1996 yılında İzmir Fuarın da TRT için yapılan çekimler sırasında sahnede hayatını kaybetmişti.

Bodrum da Zeki Müren’in yaşadığı ve Kültür Bakanlığı tarafından Müze haline dönüştürülen ve adının verildiği cadde üzerinde bulunan evinde mevlit okundu.

Müze olan evinde ki törene Zeki Müren’in hayranlarının yanı sıra Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Tayfun Selçuk, Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Yaşar Bal, Tür Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay da katıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz “ Zeki Müren,  milletimizin sanat güneşi ünvanı verdiği muhteşem bir sanatçı, mal varlığının tamamını Mehmetçik Vakfımıza ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayacak kadar büyük bir hayırsever. Bodrum’u çok sever, Bodrumun tanıtımına da gerçekten çok katkısı olan büyük bir insandı. Ölümünün yıl dönümünde dualarla andık ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin. Bize düşen böyle büyük şahsiyetlerin önce sağlığında kıymetini bilmek vefatından sonra da onu unutmamaktır. “dedi.

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Yaşar Bal da Zeki Müren Bursa da mezarı başında düzenlenen törenle ve Bodrum evinde okunan mevlit ve akşam antik tiyatro konseri ile anılan ”yüce gönüllü bağışçılarımızdan” dedi.

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay da yaptığı konuşmasında Zeki Müren’nin bağışları ile ölümünden bu yana vasiyetine uygun olarak 73 ilden 3000 öğrenciye burs verdiklerini, Bursa da Zeki Müren Anısına yapılan Güzel Sanatlar Meslek lisesinde iki bin öğrenci mezun olduğunu ve şuanda 263 öğrenci ile eğitime devam ettiklerini anlattı.

Daha sonra törene katılanlara lokma, meyve suyu ve lokum ikram edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu