AsayişGündemManşet

BODRUM’DA GÖÇMEN DRAMI: 2 ÖLÜ 1 KAYIP 16 SAĞ…

Gece saatlerinde Ortakent açılarında batan göçmen teknesinden 16 kişi sağ kurtarılırken 2 kişi hayatını kaybetti bir kişi ise hala aranıyor.

Konu hakkında Sahil Güvenlik Komutanlığınca yapılan açıklama şöyle:

“17 Eylül 2018 tarihinde saat 00.57‘de, Bodrum ilçesi Bağla Koyunda denizde düzensiz göçmenlerin olduğu ihbarı alınmıştır. Görevlendirilen 2 Sahil Güvenlik Botu bölgeye ulaştığında denizden insan seslerinin geldiği tespit edilmiştir. Yapılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 16 düzensiz göçmen (15 Irak, 1 Suriye uyruklu)(2 erkek, 6 kadın, 8 çocuk) deniz yüzeyinden sağ olarak kurtarılmış ve 2 kadın düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır.

Düzensiz göçmenlerin ilk ifadelerine istinaden toplam 19 kişi oldukları belirlenen göçmen grubundan kayıp olduğu değerlendirilen 1 kadın düzensiz göçmenin aranması maksadıyla ilave olarak 1 Sahil Güvenlik Korveti, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri görevlendirilmiş ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bağlısı KIYEM-2 ile Bodrum Deniz Kurtarma Derneğinin ambulans botunun arama kurtarma faaliyetine iştirak etmesi sağlanmıştır.
Kayıp olduğu değerlendirilen 1 göçmenin aranmasına halen devam edilmektedir.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu