ÇevreGündemManşet

EL ELE VERİP ÇÖPLERİ TOPLADILAR

luslararası Kıyı Temizliği kampanyası dahilinde Bodrum’da da çok sayıda etkinlik düzenlendi. 

Bodrum Yarımadasının bir çok koyunda, tüm Dünyada olduğu gibi Uluslararası Kıyı Temizliği kampanyasına katılan bulundukları yerde koy ve plajlarda temizlik gerçekleştirdi. Kampanya, ”Felaketin Kıyısına Gelmeden Siz Kıyılara Gelin” sloganıyla düzenlenirken, Türkiye’de Deniz Temiz Derneği / TURMEPA organizesinde gerçekleşen etkinliğin Bodrum ayağı Bitez koyunda gerçekleştirildi. 

Bitez Limanından başlayan etkinliğe Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Bodrum şubesi başkanı Yaman Olgaç, dernek genel sekreteri Ethem Güzelgün, çeşitli okullardan öğretmenler ve çok sayıda öğrenci ile, Bodrum Decathlon ekibi, Muğla 911 Acil Arama Kurtarma Derneği gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı. 

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı etkinlikte, öğrenciler zaman zaman karşılaştıkları manzaralar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı öğrenciler ise duruma tepki göstererek, “bu deniz hepimizin, lütfen daha dikkatli olalım” dedi. 

Bir saatlik temizlik çalışmasında bir koy tamamen temizlenirken, çöpler, Katı Atık Toplama Teknesi Venüs tarafından koydan alındı.

Her yıl Eylül ayının üçüncü Cumartesi günü yapılan etkinlik kapsamında Bodrum dışında, İstanbul, İzmir, Antalya, Kırklareli, Kuşadası, Fethiye, Marmaris, ve Mersin kıyılarında temizlik kampanyaları düzenlendi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu