GündemManşet

KANUNA AYKIRI ET-BALIK İLÇEYE GİREMİYOR…

Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Temmuz ve Ağustos ayında gerçekleştirdiği denetimlerde yaklaşık 200 kilogram kanuna aykırı ve tüketime uygun olmayan et, balık ve diğer hayvansal ürünler ele geçirdi.

Turizm sezonun yoğun olduğu dönemlerde Bodrum ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su ekipleri güvenlik güçleri ile birlikte karayollarında kontroller gerçekleştirdi. Denetimlere 2 su ürünleri mühendisi ve 2 veteriner katıldı.

Temmuz ve Ağustos ayı boyunca yapılan 20 denetimde kanuna aykırı olarak taşınmış insan ve hayvan tüketimine uygun olmayan 200 kilogram et, balık ve diğer hayvansal ürünlere el konularak imha edildi.

Avcılığı yasak olan ve soğuk muhafaza şartlarına uygun olmayan su ürünleri taşımacılığı yaptığı tespit edilen firma ve ürünlerin satışını yapan işletmelere 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre; uygun olmayan şartlarda taşınan diğer hayvansal ürün ve etlere insan sağlığını riske attığı için firma ve işletmelere 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Kanuna göre idari işlem uygulanarak para cezası kesildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu