GündemManşetTurizm

YABANCI ÖĞRENCİLER MEZUNİYETLERİNİ EGE KOYLARINDA KUTLUYOR

10 ülke vatandaşı yaklaşık 100 üniversite öğrencisi mezuniyetlerini kutlamak için Bodrum guletleriyle Ege koylarına açıldı.

Son yıllarda mavi yolculuğun dışında çeşitli organizasyonlarda da kullanılmaya başlanan Bodrum guletleri son olarak öğrencilerin mezuniyet eğlencesi için denize açıldı. Amerika’da okuyan 10 ülke vatandaşı yaklaşık 100 öğrenci mezuniyetlerini kutlamak için Bodrum’dan Ege koylarına açılırken, öğrenciler, denize açılmadan önce Bodrum Limanında renkli görüntüler oluşturdu. Lüks guletler ile mavi yolculuğa çıkan öğrencilerin, bir hafta boyunca Gökova ve Yunan Adalarında mezuniyetlerini kutlayacakları öğrenildi.

22 Ülkede sahip olduğu geniş acenta ağıyla Türkiye’de gulet pazarının en büyük oyuncularından olan Guletbookers’ın yönetim kurulu başkanı ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkan yardımcısı Fatih Öztarakçı, gerçekleşen organizasyon ve son yıllarda Bodrum Guletlerine artan taleple ilgili şunları söyledi;

“Sektörümüzün yaşadığı onca sıkıntıdan sonra bu tabloları görmek umut verici. Kışın yaptığımız tanıtım ve pazarlama calışmalarının meyvelerini almaya başladık .2018 rezervasyonlarında bir önce ki yıla göre %30 larda artış var ve bunun 2019 sezonunda da artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Sektör temsilcileri olarak uluslararası arenada ülkemizi, bölgemizi ve sektörümüzü en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceğiz. Ülke olarak Dünya’nın en büyük gulet filosuna sahibiz. Üç tarafımız denizlerle çevrili, güneşli gün sayımız fazla ve en önemlisi fiyat ve kalite doğru orantılı. Durum böyle olunca destinasyonun ve ürünün talep edilmesi kaçınılmaz oluyor. Zorlu geçen iki yılın ardından bu tabloları görmek sevindirici. Türkiye destinasyonu pazara geri döndü ve talep gün geçtikçe daha da artırıyor. Bizim ürünümüzün Avrupa pazarında bilinirliliği oldukça fazla. Kaybettiğimiz Avrupalı turist kitlesi tekrardan geri dönmeye başladı. Biz ekip olarak kış boyunca tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine ara vermeden devam ettik. Bu sezon 19 farklı ülkeden misafir ağırladık. Rezervasyonlarda %38’lik bir artış var ve 2019 talepleri alışılmışın dışında çok erken başladı. Bu sonuçlar umut verici. Bizler guletleri kişiye özel seçeneklerle geliştirip farklı konseptlerle alternatif bir ürün olarak farklı kitlelere , acentelere ve tur operatörlerine sunuyoruz. Eskiden sadece mavi yolculuk için tercih edilen guletler şimdilerde düğün, kutlama, toplantı, yoga ve son olarak gördüğümüz gibi mezuniyet gibi farklı konular içinde tercih edilmeye başladı. Biz sektör temsilcileri birer ülke lobicileriyiz. Bizlere büyük görevler düşüyor ve Uluslararası arenada ülkemizi , Bodrum’u ve sektörümüzü en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceğiz”.

Muhabir: Mehmet Can MERAL

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu