GündemManşetSpor

BODRUM’DA ARTIK BAYAN FUTBOL TAKIMI VAR…

Turgutreis Mahallesi’nde kurulan Bodrum’un ilk bayan futbol takımı, çalışmalarına başladı. Takımın hedefi Ocak ayındaki Türkiye Şampiyonası’nda başarılı olup 3’üncü lige çıkmak.

Turgutreis Spor Kulübü bünyesinde Bodrum’un ilk bayan futbol takımı kuruldu. Yıldız ve gençler kategorisinde mücadele edecek futbol takımında şimdilik Turgutreis Mahallesi’nden 15 genç bulunuyor.

Takım çalışmalarını Turgutreisspor Arena Stadı’nda sürdürüyor. Antrenörleri Abdullah Sözen yönetiminde antrenman yapan kulüp oyuncuları sıcak havaya rağmen oldukça hırslı görünüyor. Takım zaman içinde Bodrum’un diğer mahallelerindeki gençleri de kadrosuna katacak.

Takım antrenörü 24 yaşındaki Abdullah Sözen, yaptığı açıklamada hedeflerini şu ifadelerle anlattı:

“Antrenörlük belgesini aldıktan sonra Ordu’daki görevimi bırakıp buraya geldim. Burada Turgutreis Spor Kulübü Başkanı Burak Karabağlı ve Eren ağabey ile birlikte güzel bir oluşum başlattık. Onların sayesinde kız futbol takımımızı kurduk. Hazırlık maçına çıktık. Şimdiki hedefimiz de Ocak 2019’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’nda yıldız ve gençler kategorisinde Turgutreis ve Bodrum Yarımadası’nı temsil etmek. Zaten Bodrum’un ilk bayan futbol takımını kurduk.Şu an elimizde sadece Turgutreis’ten 15 futbolcumuz var. Tabi daha Bodrum Yarımadası’na yayılmadık. Burak Karabağlı ile Eren Hazar’ın da desteklediği projemiz var; Bodrum’un diğer mahallelerinden gençleri bulup, onlara servis imkanı sağlayıp kulüp olarak bünyemize katmak istiyoruz. Böyle bir yapılanma içerisindeyiz. Yeni bir kulüp olduğumuz için 3’ünci ligden başlıyoruz ama lige katılmak için bir ön eleme oynayacağız. Ocak ayında yıldız ve gençler kategorisinde oynayacağız. Ocak ayındaki maçlardan sonra da alacağımız sonuçlara göre 3’üncü lige katılacağız.”

Takım oyuncularından 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Ecenaz Ağca ise küçüklüğünden beri futbola merakının olduğunu belirterek “Futbola merakım ilkokul 4’üncü sınıftan beri vardı. 4’üncü sınıftan beri kros atletizm takımındayım. Bodrum’da futbol takımı olmadığı için kızlar olarak ilgi alanımız futbola yönelemiyorduk. Bu nedenle bu takımın olması çok iyi oldu. Takımdaki çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Sıkıntı yok. Ocak ayında oynayacağımız maçlara hazırlanıyoruz. 27 Ocak’ta başlayacak Türkiye Şampiyonası’nda iyi bir derece alıp 3’üncü lige çıkmak.” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu