GündemManşetSağlık

GENÇ KIZIN KOPMAK ÜZERE OLAN KOLU YERİNE DİKİLDİ

Motosiklet kazası nedeniyle sol kolu dirsek üstünden kopmak üzere olan D. G isimli hastanın kolu yerine dikildi. 

22.07.2018 tarihinde Milas İlçesinde arkadaşlarıyla denizden dönerken geçirmiş olduğu motosiklet kaza nedeniyle sol kolu dirsek üstünden sadece kol arkasındaki cildi sağlam kalmış halde Milas Devlet Hastanesinden kurumumuza sevk edildi. D.GAcil Servis’te yapılan ilk müdahalesinden sonra ameliyata alındı.

Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Nazım KARALEZLİ ve Kalp Damar Cerrahisi Dr. Öğr. Üys. Burak Can DEPBOYLU’NUN da katıldığı ve yaklaşık 5 saat süren başarılı ameliyatın ardından genç kızın kopmak üzere olan kolu başarılı bir ameliyatla yerine dikildi.

Prof. Dr. Nazım KARALEZLİ “Ameliyatın başarılı geçtiğini, damar sinir kemik ve kaslarının onarıldığını, ilk 15 günlük süreyi sorunsuz atlattıklarını, fakat özellikle enfeksiyon ve başka sorunlar oluşmaması adına sıkı takibinin yapıldığını, hastanın genel durumunun ve dikilen kolunun da dolaşımının iyi olduğunu bildirdi. Tedavi sürecinin devam etmekte olduğunu ve cilt hasarları için de bir kaç operasyon daha gerekebileceğini belirtti.

Kritik süreci atlattıktan sonra fizik tedavi yardımıyla hastanın kol ve el fonksiyonlarının 6-12 ay içerisinde yerine gelmesini bekliyoruz” sözleriyle hastanın tıbbi sürecinin yakından takip edildiğini ifade etti.

Yaşanmış olan bu elim motosiklet kazası nedeniyle evladının kolunu da kaybedebileceğini söyleyen anne; başta Prof. Dr. Nazım KARALEZLİ ve ekibi olmak üzere Dr. Öğr. Üys. Burak Can DEPBOYLU olmak üzere emeği geçen tüm sağlık personeline teşekkürlerini ileterek evladının durumunun gayet iyi olduğunu belirtti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu