EkonomiGündemManşet

BAKAN ERSOY’DAN DÖVİZ KURU ARTIŞI AÇIKLAMASI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bodrum’da katıldığı bir etkinlikte yükselen döviz kuru ile ilgili açıklamada bulundu.

Artan döviz kurunun turizmde olumlu etkisi olacağını açıklayan Bakan Ersoy 5 yıllık turizm planını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Normalde biliyorsunuz, turizmciler ihracatçı konumunda, döviz kurları keşke bu kadar artmasa tabi ama döviz kurları turizmi olumlu etkiler. Ama sonuçta istikrar önemli ekonomi açısından ama turizm açısından bakıyorsanız, yatırım cazibesini Türkiye’ye turizm yatırım cazibesini yüksek kurlar arttırıyor.

Sezon iyi geçiyor sizlerde biliyorsunuz ama bizim hedeflerimiz büyük. Hedeflerimizi sayıyla da endeksli değil nitelikli turistle de endeksli bundan sonra. Bizim ana hedefimiz, turizmin gelirinin gayri safi milli hasıladaki oranını yüzde 4’ten yüzde 8’e çıkarmak. Bu 5 yıllık dönemde açıkçası birinci hedefimiz bu olacak yani sadece sayıyı arttırmak değil nitelikli turisti de getirmeyi hedefliyoruz. Adım adımda hedefimize doğru gidecek bir plan hazırlıyoruz. Bu planı da yakın bir tarihte kamuoyu ile paylaşacağız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu