GündemKültür SanatManşet

ANTİK TAŞ OCAĞINDA MÜZİK ŞÖLENİ

Gümüşlük’te iki virtüöz, tarihi taş ocağında klasik müzikseverlere unutulmaz bir konser akşamı yaşattı. Liba Laboratuarları sponsorluğunda gerçekleşen muhteşem konserde Devlet Sanatçımız Piyanist Gülsin Onay, Rus asıllı ABD’li keman virtüözü Alexander Markov’la bir araya gelerek, 15. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin de resmi açılışını yaptı.

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 15. yılında yine çok özel bir programla klasik müzik tutkunlarını bir araya getiriyor. Antik Taş Ocağının büyülü atmosferinde sahneye çıkan Onay ve Markov ikilisi, programda Beethoven, Saygun, Paganini, Chopin, Liszt ve Brahms’ın eserlerinden seçtikleri bir repertuarı seslendirdi.

Gülsin Onay, Gümüşlük’te sevenleriyle buluştu

Paganini Uluslararası Keman Yarışmasının altın madalyalı virtüözü Alexander Markov ve başarıları ve ödülleri saymakla bitmeyen piyanistimiz Gülsin Onay, festival sahnesinde seyiciye unutulmaz bir gece yaşattılar. Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıtada 80 ülkede ve dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicisi ile buluşan sanatçımız Gülsin Onay, sempatik kişiliği ile de çok geniş bir hayran kitlesine sahip. Gümüşlük’te de sanatçıyı yalnız bırakmayan hayranları festival alanını tamamen doldurdu.

Konser öncesi açılış konuşmasını yapan Festival Direktörü Füsun Özgüç, festivale destek veren Bodrum Belediyesine ve tüm sponsorlara teşekkür etti. Ayrıca festivali kurulduğu yıldan beri destekleyen ve sayıları her yıl artan “Festival Dostları”na teşekkür ederek, sanatseverleri Festival Dostu olmaya davet etti. Festival destekçileri, organizasyon boyunca, çeşitli avantajlardan yararlanma imkanı buluyor.
mobilbahisodeme.net
İki virtüözden unutulmayacak konser

Sir Yehudi Menuhin’in, “Şüphesiz ki kendisi dünyanın en görkemli ve ahenkli kemancılardan biri” diye anlattığı Alexander Markov ve Chopin yorumlarıyla, Polonya Devlet Nişanına layık görülen, müzik otoritelerinin en büyük Rachmaninov yorumcusu olarak nitelediği Gülsin Onay, Gümüşlük’teki geceye Ludwig Van Beethoven’un “Violin Sonata no.5, Op.24 “Spring” başlıklı eseriyle başladılar. Beş bölümden oluşan eserin başlıkları, I Allegro, II Adagio molto espressivo, III Scherzo: Allegro molto ve IV Rondo: “Allegro ma non troppo” idi. Ardından ikili, Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun’un, “Suite, Op.33 (1956)” adlı eserini seslendirdi. Bu eser iki bölümden oluşuyordu; I Prelude ve II Horon. Bu yapıtı, Nicolai Paganini’nin bir kapriçyosu izledi; “Excerpts from Caprices, Op.1”.

Gümüşlük’te 25 asırlık tarihi mekanda gerçekleşen konser, verilen aranın ardından Frederic Chopin’le devam etti. Polonyalı bestecinin, “Nocturne Op 9, no 2”adlı eserini seslendiren Markov ve Onay ikilisi programa Franz Liszt’le devam etti. Bestecinin, “Grande Marche du Sultan Abdul Medjid-Khan” adlı eserini izleyici ile buluşan Markov ve Onay, büyük alkış aldı. Gümüşlük’te gece Johannes Brahms ile son buldu. Sanatçılar, bestecinin 3 numaralı Op.108 başlıklı viyolin sonatından şu bölümleri seslendirdi; I Allegro, II Adagio, III Un poco presto e con sentimento ve IV Presto agitato. Programın ardından Gülsin Onay, klasik müzikseverlerle bir araya gelerek, CD’lerini imzaladı.

15.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 12 Ağustos Pazar akşamı, Fransız-Kıbrıs asıllı piyanist ve besteci Cyprien Katsaris’in Koçtaş sponsorluğunda vereceği konserle devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu