GündemKültür SanatManşetSpor

FESTİVAL TADINDA MARATON

“Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu” spor tutkunlarını sıradışı bir spor festivaliyle buluşturmaya hazırlanıyor…

Bodrum’un ilk ve tek spor festivali “Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu” 5-6-7 Ekim tarihlerinde her yaştan ve düzeyden koşu severi buluşturacak.

21K, 10K ve 5K olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleşecek maraton, “Minik Mandalinalar Koşuyor” ve “Takımlar Yarışıyor” etaplarıyla Bodrum’da spor turizmine yeni bir soluk getirerek her yaştan koşu severi Bodrum’a getirmeyi hedefliyor.

5 Ekim’de start alacak ve üç gün sürecek etkinlik kapsamında en az 1500 katılımcının koşması bekleniyor. Spor festivalinin mottosu “Adım At”.

Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu katılımcılarına heyecanlı bir yarışın yanısıra;

Zumba, strong zumba, yogalates, kürek, spor söyleşileri gibi eğlenceli  sportif etkinlikleri sunarak Bodrum farkı ile deneyimleyebilecekleri bir festival vadediyor.

Engelsiz bir yaşam için farkındalık yaratmayı hedefleyen Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu spor severleri de bu başarıya ortak ediyor. Festivalin ruhunu yansıtan madalya ve çantalar, Bodrum Sağlık Vakfı bünyesinde özel olarak tasarlanıp üretiliyor. Ayrıca, Sokak Hayvanları projesi de maratonun bir parçası. Bodrum Geçici Hayvan Barınakları ile yapılan işbirliği ile hem sokak hayvanlarına destek olunuyor, hem de tüylü dostlarımız için mama bankası oluşturuluyor.

“Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu” etkinlik programı şu şekilde:

5 EKİM CUMA

Bodrum Belediye Meydanı, fuar alanına ev sahipliği yapıyor. 5 Ekim Cuma sabahı başlayacak etkinliğin ilk adımına Bodrum Kalesi’nin muhteşem manzarası eşlik ediyor. Fuar alanı, kurulan standlar ve eğlenceli gösterilerle renkleniyor.


CLUB CATAMARAN SPOR FESTİVALİ
Gün batarken denize açılan Club Catamaran’ın mekan olacağı Spor Festivali’nde, Didem Zeybek ve dinamik ekibi zumba ve strong zumba ile koşucuları bekliyor. Program, Technogym Master Trainerları ile group cycle ile sürüyor.


6 EKİM CUMARTESİ

YOGALATES YA DA GÜNEŞE KÜREK ÇEK
Festivalin ikinci günü Swissôtel Resort Bodrum Beach’in mavi bayraklı kumsalında, Pilates Eğitmeni Emine Başarır eşliğinde Yogalates ile başlıyor. Bodrum Milta Marina’da Bomask Kürek Kulübü ile kürek çekerek güne başlamak ise bir diğer alternatif.

MİNİK MANDALİNALAR KOŞUYOR
Bahçeşehir Koleji “Minik Mandalinalar Koşuyor” etabında parkur çocukları ağırlıyor. Bu parkurda bütün çocuklar koşacak ve kazanacak. Kayıtların ücretsiz olduğu etapta vitamin deposu beslenme çantaları, dondurma, müzik, yüz boyama etkinliği, eğlenceli bir parkur ve motivasyon madalyaları çocuklar için özenle hazırlandı.

SPOR SÖYLEŞİLERİ
Eğitici ve motive edici konuşmaların yer aldığı Bosch Spor Söyleşileri Trafo Café’de gerçekleşecek. Çok özel isimlerin yer aldığı etkinlikte;

  • Dyt & Psk. M. Pırıl Duru; “Koşu Öncesi ve Sonrası Beslenme”
  • Msc. Arslan Başar; “Koşu Performansı ’’
  • Ironman Coach Can Üstündağ; “İşte O Gün Güçlü Hissedeceksin” konularında fikirlerini paylaşarak etkinliğe renk katacak.

BEAT BODRUM RİTMİ HİSSET 4K
Beat Bodrum, her yarış öncesi, Türkiye’deki tüm koşu gruplarının ve yarışçıların buluştuğu, geleneksel “shake out run” etkinliğinin Bodrum modelidir. Müzik eşliğinde koşarak, mini bir Bodrum turu yapacak olan koşucular, koşu sonrasında Catamaran ile denize açılarak Makarna Partisi’nde doyasıya eğlenecekler.

Trafo Café’deki makarna partisi, Bodrum’a özgü lokum pilavı ve keşkek ile yöresel bir lezzet şölenine dönüşecek.

7 EKİM PAZAR

ŞİMDİ KOŞU ZAMANI
Carnaval Turco Samba Ritim topluluğu eşliğinde yarışın startı verilecek. 21K/10K/5K yarışları, Myndos Kapısı, Antik Tiyatro, Bitez ve Kumbahçe sahillerini barındıran keyifli ve tarihi bir parkura sahip. Parkur boyunca 10 farklı noktadan yükselen müzik sesiyle tempo hiç düşmeyecek.

ÖDÜL TÖRENİ
Eğlencenin ve temponun hiç düşmediği yarışın sonunda, genel klasmanda derece girenlere para ödülleri, yaş gruplarında dereceye giren yarışmacılara ise sürpriz ödüller verilecek.

KONSER
Etkinliğe katılan sporseverler, ödül töreninin hemen ardından Evrencan Gündüz ve Uzaylılar’ın muhteşem performansı ile doyasıya eğlenecekler.

FINISHER PARTY MANDALİN SOUND
Koşucular yarışın stres ve yorgunluğunu, akşam saatlerinde gerçekleşecek olan finisher party ile eğlenerek atacaklar.

Daha fazla bilgi ve kayıt için:

www.bodrumyarimaratonu.com

@bodrumyarimaratonu

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu