EkonomiGündemManşet

DTO BODRUM YENİ ODASINI TÖRENLE AÇTI

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, düzenlenen törenle yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. DTO Bodrum Şubesi Başkanı Dinç, “Verdiğim sözlerin birini daha yerine getirmenin gururunu yaşıyorum.” dedi.

Eski binası yetersiz olduğu için bir süredir yeni hizmet binası arayışında olan İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, geçtiğimiz yıl yeni hizmet binasına taşınan Bodrum Ticaret Odası’nın eski binası için girişimde bulunarak sözleşme imzalamıştı. DTO Bodrum Şubesi, düzenlenen geniş katılımlı törenle yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Yeni hizmet binasının açılış törenine; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Milas Kaymakamı Eren Arslan, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, İMEAK Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Şubesi Meclis Üyeleri, Bodrum Emniyet Müdürü Mustafa Cüneyt Yörükoğlu, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Süleyman Ercan, Bodrum Liman Başkanı Burak Okçu, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Otelciler Birliği Başkanı Halil Özyurt, BOYD Serdar Karcılıoğlu, Kılıç Holding CEO’su İhsan Bozan, Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP İlçe Başkanı Ömer Varan, İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrumspor Kulüp Başkanı Rıza Karakaya, STK temsilcileri, Oda Başkanları, DTO üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen kokteylin ardından konferans salonunda açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Burada açılış konuşmasını yapan DTO Meclis Başkanı Ethem Özyurt, “İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Meclisimiz ile beraber siz değerli üyelerimize ve denizcilik camiamıza hayırlı hizmetler sunacağız. Yeni binamıza geçmemizde emeği geçen İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tamer Kıran’a, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mahmut Serdar Kocadon’a, Orhan başkanıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelerek bir konuşma yapan DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, “Bodrum tarihi boyunca deniz ticaretine açık oldu. Bundan sonra da tüm dünya denizcilerine ve denizcilerimize açık olacaktır. 1990 yılında Muğla Şubesi olarak kurulan İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, siz değerli üyelerimiz ve sektöre hizmet veren tüm paydaşlarımızla bugünlere geldi. Bugüne kadar emeği geçen ve aramızda olanlara huzurlarınızda teşekkür ederim. Göreve gelmeden önce ekibim adına sizlere sözler verdim. İşte bugün verdiğim sözlerin birini daha yerine getirmenin gururunu yaşıyorum. Bu süreçte benimle birlikte yürüyen her koşulda birlik ve beraberliği koruyan, Bodrum’un geleceğine hizmet eden yönetim kurulu üyelerim, meclis üyelerime ve oda personelime teşekkür ediyorum.” dedi.

“Deniz insanlarını bir araya getiren, değişimin öncüsü benim ve ekibimin göreve gelmesine vesile olan Sayın Tamer Kıran başkanımıza ve ekibine, denizcilik sektörünün duayeni Cengiz Kaplanoğlu ağabeyimize, Bodrum’a birçok katkısı olan gençlere destek ve güven veren bize liderlik eden Bodrum Ticaret Odası Başkanımız Sayın Mahmut Serdar Kocadon’a, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliğin ülkemize ve tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum. ” diyerek, Bodrum’da kamu kuruluşları, yerel yönetimler, STK’lar ile güçlü bir aile olduklarını belirten Başkan Dinç, “Akbük’ten Gökova’ya kadar 320 kilometre kıyı hattı olan Bodrum ve Milas ilçemizdeki tüm deniz insanlarına artık bu çatı altında 7/24 hizmet edeceğiz. Geçmişten miras kalan, gelecek kuşaklardan ödünç aldığımız değerlerimizi koruyacağımıza, sürdürülebilir projelerle çevremizi ve denizi koruyacağımıza, sektörümüzün gelişimi için çalışacağımıza şahsım ve ekibim adına sizlere söz veriyorum. Deniz Ticaret Odamızın hizmet binası açılışına zaman ayırıp bizlerle olan herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Yeni hizmet binasının DTO’na kazandırılmasında büyük payı olan Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise şunları kaydetti: “Bu binamızı Deniz Ticaret Odamıza vermekle güzel bir iş yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum. Yeni binanız hepinize hayırlı olsun. Deniz Ticaret Odamıza da böyle bir oda yakışırdı. Deniz turizminin yüzde 95’i Muğla kıyılarında yapılıyor ve bu yüzde 95’in yüzde 60’ı da Bodrum’da… O nedenle bu yeni hizmet binası odamıza yakışır. Orhan kardeşim de bu güzel odayı Deniz Ticaret Odası’na kazandırdı, kendisine teşekkür ediyorum.”

“Bodrum’un bu günlere gelmesinde büyük emeği olan herkese, denizcilerimize, kaptanlarımıza ve tabi ki dünyada ‘Mavi Yolculuk’ kavramını yaratan Halikarnas Balıkçımıza, herkese sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerine başlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Yıllar önce Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesiyken bu odanın temelini atmıştık. Sonra da bodrum Ticaret Odasına yeni bir bina kazandırdık. Şimdi ise Orhan kardeşim bu binayı Deniz Ticaret Odası’na kazandırdı. Yeni bina hepinize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Anılarını paylaşmak istediğini belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, “Seçimde yola çıktık. Bodrum Allah hepsine selamet versin, uzun, sağlıklı, başarılı yıllar nasip etsin. Eski yönetim kurulu ile yürüyemeyeceğimizi gördük, yeni bir arayışa geçtik. Ama bilemiyoruz tabi araştırdık. İşte orada sağ olsun Cengiz ağabeyimiz… Bu arada mazeretini de ileteyim hava muhalefeti nedeniyle uçakları Antalya’ya inmek zorunda kaldı bizimle çok istemesine rağmen birlikte oldu. Cengiz ağabeyimiz bu süreçte bodrum turuna çıktı. Biz seçim ofisindeyiz, cep telefonuna mesajlar ve fotoğraflar geldi. Nazmi Doğru, Orhan Dinç, Mahmut başkanım oradan çıkmışlar Mehmet başkanımın ofisi… Mesaj şöyle, ‘Bodrum başkanımız tamamdır.’ Tabi Orhan Kılıç bey aynı fotoğrafta… Biz bu vesileyle Orhan Dinç ve ekibiyle tanışmış olduk. Orhan’ı İstanbul’a davet ettik. Bi baktık ki harika, dört dörtlük bir arkadaş ve bizim tabirle ‘Tam yol ileri!’ dedik. Bodrum’a geldik çok sıcak bir şekilde karşılandık. Kıpır kıpır yerinde duramayan bir ekip, bizi yoruyorlar ama bunun için geldik biz de göreve. Dolayısıyla bundan gayet memnunuz. Buraya ziyarete geldiğimizde eski binanın hakikaten küçük olduğunu gördüm. Orhan başkanımız gerekli girişimlerde bulunmuş ve bu binanın odamıza kazandırılması için büyük emek vermiş. Tabi Mahmut başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Kendisi Bodrum denizciliğine sahip çıkmıştır. Hepinizi bu sıcak yaz gününde buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bodrum’un denizcilik alanındaki potansiyeline dikkat çeken Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, “İlçemizde bu tür yerlere ihtiyaç vardı. Orhan başkanımız tuttuğunu kopardı ve burayı odaya kazandırdılar. Değerli arkadaşlarım, misafirler Bodrum bir ilçe ama birçok ilen çok büyük bir kapasiteye sahip. Deniz turizminde, yatçılıkta, imalatta Türkiye’deki sayılı yerlerden biriyiz. Tamer başkanı ilk defa burada gördüm, yeni yönetime hayırlı olmasını diliyorum. Aynı zamanda yeni binanın da hayırlı olmasını diliyorum. Biz tüm STK’larımızın yanındayız.” diyerek yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetlilerin katılımıyla kurdele kesimi yapıldı. Açılış, yeni binanın gezilmesiyle sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu