EkonomiGündemManşetTurizm

BODRUM’DA KURBAN BAYRAMI HAREKETLİLİĞİ

Yaklaşan Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması özellikle yerli turistlerin Bodrum’a akın etmesine neden oldu.

Bodrum’da turizm tesislerinde doluluk oranlarının en üst sevide olduğu bu dönemde Kurban Bayramı iççin boş yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

Yaşanan bu hareketlilik turizmcilerin ve esnafında yüzünü güldürdü.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER)Başkanı Halil Özyurt yaşanan hreketliliği şu sözlerle ifade etti:

“Öncelikle 2018 turizm sezonu son 3 senenin en iyisi. 2014 sezonunu İnşallah yakalamak üzereyiz, 2015 sezonunu yakaladık. Haziranın 24’den itibaren, bayramdan sonra itibaren Bodrum genelde iç pazarla doluluk yaşıyor. Eylül ayının ikinci haftasına kadar iç pazarda baya yoğunluk var.

Kurban Bayramı tabi 9 güne çıkması Bodrumlu turizmciler için ve ülke turizmi için bence hayırlı oldu. Hem doluluk oranını arttırdı. Tabi bu arada, şuanda Ekimin son haftasına kadar dış pazarda iyi gözüküyor. Ben tahmin ediyorum her halde 2018 yılı Bodrum turizmi için hayırlı olur diye düşünüyorum.”

Doluluk oranlarının 2015 sezonunu aştığı ifade eden Bodrum Otel yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu ise şunları söyledi:

“Otellerdeki durum bugünden itibaren hemen hemen bayram periyotuna girdi. Doluluklar çok yüksek ama hep bir şey söylüyoruz, dolulukları yakaladık geçtik 2015’i de geçtik ama tabi yatak fiyatları, oda fiyatları yaklaşık 10 yıl geriden geliyor. Bunun toparlanması da 2020’yi falan bulur ama buna da şükür tabi.”

Otel sahibi Macit Gündoğdu ise Kurban Bayramının çok bereketli geçeceğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Otellerde bir ay önceden yerler hepsi doldu. Resepsiyonlardan gelen siparişlere yok cevabı veriyoruz. İnşallah bu bayramda esnafımızın yüzü gülecektir.

Tabi ki yerli müşteri daha fazla, Avrupa’dan da bu aralar organizasyonlar çoğaldı. Tabi ülkemizin güvenli bir yönetime kavuşması ve bu güvenliğin devam etmesi sonucunda turizmimize direkt olarak bu yansıyor ve bunun sonuçlarını da alıyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu