GündemManşetTurizm

ASLAN, “KORSAN SONUNA KADAR MÜCADELE DECEĞİZ…”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Bodrum Yöre Temsil Kurulu Başkanı seçilen Yüksel Aslan,yaptığı açıklamalarda, yöre temsil kurulu olarak kaçak acentecilik veya kaçak taşımacılık yapanlara karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimli olağan genel kurulda yöre temsil kurulu başkanı seçilen Yüksel Aslan, TÜRSAB Bodrum’da görev yapan geçmiş yönetimlere teşekkür ederek başladığı sözlerine şöyle devam etti:

“Bodrum’da kayıtlı 141 seyahat acentası var. Onların sorunlarına çözüm üretmek için bir yönetim oluşturduk. Bu yönetimde de seyahat acentalarının her dalından birer acenta olmasına dikkat ettik. Yani yatçılık sektöründen tutun da incoming, lokal acenta, araç kiralamacı, taşımacı gibi dalların olmasına dikkat ettik. Bu hafta diğer sivil toplum kuruluşlarını ve devlet makamlarını ziyaret edeceğiz.”

KAÇAKLA MÜCADELEDE BAKANIMIZ TÜRSAB’A GÖREV VERDİ

Turizmdeki en büyük sorunlardan birinin kaçak taşımacılık olduğunun altını çizen Yüksel Aslan, “Turizm sezonu içerisinde olmamızdan dolayı, yüksek sezon denilen bir dönemde olmamızdan dolayı herkesin çok büyük bir yoğunluğu var. Bu yoğunluğun içerisinde de en büyük sorunumuz, biliyorsunuz son dönemlerde gündeme sıkça gelen UBER sorunu. Bu UBER’le mücadelede devlet makamları, özellikle trafik polisleri bize çok yardımcı oluyor. Burada seyahat acentası olarak yasal faaliyetini yapanlarla UBER olarak faaliyet gösterenleri birbirinden iyi ayırt etmek lazım. Bunun için de sağ olsun yeni bakanımız bize çok yardımcı oluyor. Bir genelde ile artık bu tip kaçakla mücadele için TÜRSAB yetkililerine görev verdi. Yayınlanan genelge ile TÜRSAB kaçakla mücadele etmek için kendi görevli memurları ve kolluk kuvvetleri ile birlikte daha yoğun bir faaliyet gösterecektir. Dolayısıyla kaçağın önüne geçmek en büyük mücadelemiz.” dedi.

TÜRSAB ÜYESİ OLMAYAN ACENTADAN HİZMET SATIN ALIMI YAPMASINLAR

TÜRSAB’a internet üzerinden yapılan rezervasyonlarla ilgili çok sayıda şikayet geldiğini de anlatan TÜRSAB Bodrum Yöre Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan, bununla mücadelede TÜRSAB’ı n bir çalışması olduğunun bilgisini vererek şöyle dedi:

“İnternet üzerinden hizmet satın almış, o hizmetin karşılığını alamayan kişilerin şikayetleri bize geliyor. Bununla ilgili Genel Başkanımız Firuz Bağlıkaya’nın bir çalışması var. Bu tip web sitelerinde satış yapanların bir kodları olacak ve o kodların üzerine tıkladığınızda o acentanın künyesini okuyacaksınız. Yani bu acenta TÜRSAB’a kayıtlı mıdır, herhangi bir borcu var mıdır, yok mudur? Yani güvenilebilir mi, değil mi? Web sitelerindeki o barkodla artık tanıyabileceksiniz. Bu kısa süre önce açıklanmış olan bir çalışma. Böylece internet üzerinden yapılan kaçağın da önüne geçilmiş olacak. Bize otellerden veya başka yerlerden gelen kaçak faaliyet ihbarlarına kolluk kuvvetleri ile beraber hemen müdahale ediyoruz. Ama burada tüketiciye de bazı görevler düşüyor. İyice araştırmadan, TÜRSAB üyesi olduğunu bilmediği yerlerden herhangi bir satın alma yapmaması gerekiyor. Yani güvenilir olmayan hiçbir yerden bir satın alma yapmaması gerekiyor.”

BURAYA İKİ AY GELİP BODRUM’DAKİ TAKSİCİ, TAŞIMACI ARKADAŞLARIMIZIN HİZMETİNİ ELLERİNDEN ALIP GİDENLERE KESİNLİKLE KARŞIYIZ

TÜRSAB’ın Bodrum turizminde yaşanan sıkıntıları odalar, dernekler, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, kolluk kuvvetleri ile birlikte çalışarak çözebileceğine işaret eden Yüksel Aslan, “Var olan sorunları el ele verdiğimiz sürece çözebiliriz. Sıkıntılar olmuyor mu, olmayacak mı, tabi ki olacak. Ama biz tek başımıza şunu çözeriz, bunu çözeriz gibi bir yaklaşımımız yok. Öyle bir şey zaten asla olamaz. Hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde bir çözüm sunarız. Şu an bize en yakın konu kaçak faaliyetler. Kaçak acentacılık veya kaçak taşımacılık yapanlara karşı mücadele etmek. Bunun için gerek şoförler odası, gerek trafik denetleme, gerek turizm ilçe müdürlüğü, hep birlikte hareket edeceğiz ve bunun karşısına geçeceğiz. Çünkü biz TÜRSAB olarak buraya iki ay gelip Bodrum’daki taksici, taşımacı arkadaşlarımızın hizmetini ellerinden alıp gidenlere kesinlikle karşıyız. UBER’e de kesinlikle karşıyız, bunun için de kısa vadede yapacağımız en büyük çalışma bundan ibarettir.” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu