GündemManşet

AKUT’TAN 10.YIL KUTLAMASI

Arama ve Kurtarma Derneği AKUT Bodrum’un 10. Kuruluş Yemeği gerçekleştirildi. Gecede AKUT Bodrum’a araç takviyesi için organize edilen müzayedeyi ise ünlü futbol adamı Erman Toroğlu yönetti.

Bodrum Belediyesinin destekleriyle TRAFO Kafe’de gerçekleştirilen yemeğe Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Yörükoğlu, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı, AKUT Onusal Başkanı Nasuh Mahruki, ünlü futbol adamı Erman Toroğlu, AKUT üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sinevizyon eşliğinde AKUT Bodrum’un 10 yıllık faaliyetlerini kısa bir özetini yapan AKUT Bodrum Lideri Sadettin Uslu, derneklerine destek veren herkese teşekkür etti. AKUT Bodrum’un halihazırdaki en büyük ihtiyacının araç olduğunu belirten Uslu, “Elimizdeki iki araç çok eskidi, tamir edilemeyecek durumdalar. Sizlerin destekleriyle derneğimize araç alıp daha fazla hayat kurtarmak istiyoruz.” dedi.

AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı da AKUT’un kuruluşundan bu yana 2 bin 650’den fazla insanın hayatına dokunduğunu ve binlerce hayvanı kurtardığını anlatarak, “Bodrum ekibi de bu konuda en aktif çalışan ekiplerden bir tanesi. 260 operasyon gerçekleştirdiler ve bunlar gerçekten çok zor operasyonlar. Bu insanlar bunu memleketlerine borçlarını ödemek, insani görevlerini yerine getirmek için yapıyorlar. Bizim toplumumuz imece kültüründen gelen ve yardım etmeyi çok seven bir toplum. Biz elimizden geldiğince canlara dokunabilmek için uğraşıyoruz, çalışıyoruz. Bunu yaparken de tek güvendiğimiz Türk Milleti ve sizlersiniz.” diye konuştu.

AKUT Onusal Başkanı Nasuh Mahruki, Bodrum ekibinin kuruluşundan itibaren altyapısı çok sağlam olduğu için 10’uncu yılına geldiğine işaret ederek şöyle dedi:

“Bunda Bodrumluların da payı çok büyük. Biliyorsunuz sosyal hayatın içerisindeki meselelerimizi çözmek için kamu sektörünün, özel sektörün ve üçüncü sektör denilen sivil toplum kuruluşlarının eş güdümlü çalışması gerekiyor. Eğer bu üçlü sacayağını oluşturabilirsek herhangi bir problemi çok daha verimli, çok daha ekonomik, çok daha faydalı bir şekilde çözebiliyoruz.”

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da AKUT’un yürüttüğü faaliyetlerden dolayı alkışı hak ettiğini belirterek “Onlara destek olmamız lazım. Nerde bir arama kurtarma faaliyeti var, orada AKUT var. Nerde bir yangın var, ben gidiyorum bakıyorum arkadaşlarımız oradalar. Nerde bir sel felaketi var, AKUT orada. Desteği hak ediyorlar, onlara sahip çıkmamız lazım. Biz onların her zaman yanındayız. Sizlerin de destekleyeceğine yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

Gecede AKUT’a destek veren sanatçıların eserleri de müzayede ile satıldı. Derneğin en önemli ihtiyacı olan araçların alımı için yapılan müzayedeyi, ünlü futbol adamı Erman Toroğlu yönetti. Toroğlu, “Ben 20 sene patlıcan, biber, domates sattım. İlk defa resim satacağım. Nasıl bir sunuculuk yapacağım, onu da bilmiyorum.” dedi.

Müzayedede satılan resimlerden AKUT’a 62 bin TL gelir sağlandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu