ÇevreGündemManşet

KÜREKLİ SALDIRGANA PARA CEZASI

Bodrum’da yılan avlayan yırtıcı kuşu ve yılanı kürekle vurarak öldüren şahsa Milas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği tarafından 10 bin TL para cezası kesildi. Şahin olduğu iddia edilen yırtıcı kuşun ise yılan kartalı olduğu bildirildi.

Kızılağaç Mahallesi’nde bir yırtıcı kuş yılan avlamak için tarlaya girmiş, yılanla kuşun mücadelesi sırasında kim olduğu öğrenilemeyen bir adam yılanı ve kuşu kürekle vurarak öldürmüştü. Yaşananlar ise bir vatandaş tarafından saniye saniye kayıt altına alınmıştı.

Olayı haber alan Milas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği bölgeye gelerek inceleme yapıp tutanak tuttu. İki hayvanı öldüren şahsa şeflik tarafından kabahatler kanunu ve koruma altındaki hayvanı öldürmekten 10 bin TL para idari para cezası kesildi.

Öte yandan görüntülere bakılarak şahin olduğu söylenen kuşun, nesli koruma altındaki yılan kartalı olduğu ortaya çıktı. Kanatlarını açtığında boyu 180 santimetreye kadar çıkan kartala yılan avlayarak beslendiği için yıla kartalı denildiği öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu