AsayişGündemManşet

KAZAZEDE KAÇAKLARIN İMDADINA TUR TEKNESİ YETİŞTİ

Bodrum’da yasadışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy Adasına geçmeye çalışan 10 kaçak göçmenin içinde olduğu lastik bot battı. Kaçakların imdadına o sırada turdan dönen bir günlük tur teknesi yetişti.

Turgutreis-Alihoca Burnu Mevkiinden İstanköy Adasına doğru hareket eden Suriye ve Irak uyruklu 10 kaçak göçmenin içinde bulunduğu 5 metrelik lastik bot kıyıdan yaklaşık bir mil açıldıktan sonra battı.

Lastik botun su alarak batmasıyla ölüm kalım mücadelesi vermeye başlayan kaçakların imdadına o sırada bölgeden geçen Amiral Turgutreis isimli günlük tur teknesi yetişti.

Aralarında iki çocuk ve hamile bir kadının olduğu kaçaklar önce tur teknesi personeli tarafından atılan can simitlerine tutundu. Daha sonra tekne mürettebatından Yunus Durmaz ve Sercan Koca denize atlayarak önce çocukları daha sonra yetişkinleri tekneye aldırdılar.

Kurtarma anlarını anlatan Sercan Koca şunları söyledi:

“Teknede seyir halinde gidiyorduk, şu bölgeye doğru bi baktık bi insanlar var suyun içinde. İlk önce sörfçü falan sandık ama yaklaştığımız zaman onların hani suda boğulmamaya çalıştıklarını fark ettik, çocukları fark ettik. O an gördük tabi bizde çok üzüldük, çok büyük bir panik vardı, can pazarı vardı gerçekten. Yaklaşınca hemen suya atladım direk çocukları görünce ağlıyorlardı, çok üşümüşlerdi, donmuşlardı zaten. Tekneye aldıktan sonra gördük hallerini, baya üzüldük. 10 kişi varlardı, hepsini teker teker aldık hatta aldıktan sonra eşyalarını falan aldık. Çok üzüldük yani çok kötü bir görüntüydü ama sağ salim onları çıkarttığımız için gerçekten yani sonunda mutlu olduk. Sonra Sahil Güvenliğimize teslim ettik.”

İçinde yerli ve yabancı turistlerin de bulunduğu tur teknesine alınan kazazede kaçaklar Turgutreis Sahil Güvenlik Bot Komutanlığına getirildi

Burada sağlık durumları kötü olan hamile kadın ile bir erkek 112 acil sağlık ambulansları ile Bodrum Devlet Hastanesine götürüldü.

Kurtarma anları ise tekne müşterilerinden birisi cep telefonuna kaydetti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu