GündemManşetSağlık

“YAŞAM”LA HAYATA TUTUNDULAR….

Bodrum Deniz Kurtarma Derneği bünyesinde bulunan “YAŞAM” isimli tam donanımlı Deniz Ambulansı hayat kurtarmaya devam ediyor.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ve Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Komuta Merkezi ile koordine içinde, 7/24  “ÜCRETSİZ” hizmet veren YAŞAM, Bodrum yarımadası ve Gökova körfezinde denizde kaza, yaralanma ve sağlık sorunları olan kişileri en kısa zamanda, en yakın sağlık kuruluşlarına yetiştiriyor.

Deniz Kurtarma ekibi geçtiğimiz gün, Samos Adasında önlerinde bağlı tekne içinde düşerek kalça kemiği kırığı meydana gelen kadın şahsı Didim-Tekağaç bölgesinde tıbbı tahliye gerçekleştirerek Bodrum’daki özel bir hastaneye sevki sağladı.

Öte yandan Datça’da kalp krizi geçiren iki ayrı vakada, Datça Devlet Hastanesinden Bodrum’daki özel bir hastaneye sevkleri istendi. Bodrum Deniz Kurtarma ve 112 Acil Sağlık ekibi Datça’dan Bodrum’a olan karayolu uzunluğu nedeniyle vakaların deniz yoluyla naklinin sağlanması için görevlendirildi. Yapılan ortak operasyonda, vakaların kısa bir süre içinde Bodrum’a nakilleri sağlandı.

Datça Devlet Hastanesinden Körmen Limanına getirilen hastaların, Yaşam Botunun (Bodrum’dan gidiş –geliş süresi)  yaklaşık 1 saat gibi kısa bir seyir süresi içersinde tamamlaması ve Bodrum’a getirilmesi oldu. Acil müdahalelerde hayati önem taşıyan zaman kavramı bu vakalarda bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Yapılan tıbbı tahliyelerde hastanelere yetiştirilen vakaların geçirdikleri operasyonlar sonrasında sağlık durumlarını iyi olduğu öğrenildi.

Bodrum Deniz Kurtarma ekibi aynı zamanda Muğla 112 sağlık ekipleriyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu