GündemManşetSiyaset

BODRUM CHP’DEN O RÖPORTAJA TEPKİ…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un önceki gün ulusal bir gazeteye verdiği röportaja tepki gösteren CHP İlçe Yönetimi teksini bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen imzasını taşıyan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Öncelikle basın özgürlüğü gününüzü ve Lozan Barış antlaşmasının 95. Yıldönümünü kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum.

23/07/2018 tarihinde Bodrum Belediye Başkanımızın sabah-Günaydın gazetesine vermiş olduğu röportajla ilgili CHP Bodrum İlçe yönetiminin kararlarını açıklamak üzere bir basın toplantısı yapmış bulunmaktayız. Şöyle ki:

  • Üzülerek belirtiyoruz ki belediye başkanımız çok talihsiz bir açıklama yapmıştır.
  • Bu açıklamadan bilgimiz olmadığı gibi içeriğini de kabul etmemiz mümkün değildir.
  • Başkanımızın, gerek başkanlık sistemi ve gerekse cumhurbaşkanlığı ile ilgili düşüncelerini ret ediyoruz ve beyanatının sadece kendisini bağlayacağını mevkiisi gereği bilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu açıklamaların partimizin söylemleri ile bağdaşır yanı yoktur.
  • Her zeminde ve her koşulda annesinin CHP’li olduğunu söylemesine karşın (CHP’liler hırslarına yenik düşüyor vb.) gibi cümleleri parti tabanını, partimize oy veren seçmenlerimizi derinden yaralamaktadır.
  • Röportaj verdiği yayın organı da çok manidardır. Başkanlık sisteminin genel ve yerel yönetimlere büyük yarar sağlayacağını CHP’de Sayın Mehmet Kocadon’dan başka hiçbir yetkilinin kabul etmesi mümkün değildir. Bu talihsiz açıklama gösteriyor ki Belediye başkanımızdan Cumhuriyet Halk Partisi aidiyeti hala oluşamamıştır.
  • Belediye Başkanımızın yapmış olduğu açıklamanın ve bu basın açıklamasıyla yukarıda yaptığımız açıklamaların sorumlusu da bizatihi belediye başkanımızdır. Ne ilçe yönetimini nede partimizi bağlamayacağını kamuoyunun bilgisine sunarız. Çünkü, belediye başkanımız 16 Nisan 2017’deki Anayasa Değişikliği referandumunda partimizin Türkiye genelinde yapmış olduğu çalışmayı, harcanan enerjiyi, heyecanı, verilen emeği ve bunun karşılığında almış olduğumuz desteği de anlayamamış görünüyor. Bodrum’da Anayasa değişikliği % 80’lik bir oranla retedilmiştir.

Bizim partimizde, bugüne kadar makamı ve ünvanı ne olursa olsun hiç kimse ama hiç kimse partinin ve parti ambleminin üzerinde olamamıştır. Bundan sonra da olamayacaktır. Partimizin bir belediye başkanının, partisini bir başka parti ile mukayese etmesi ne hakkıdır nede haddidir.

Başkanımızın bu açıklaması sosyal medyada oldukça geniş bir biçimde yer almıştır. Hal böyle olunca, Bodrum seçmenimiz ve üyelerimiz ya telefonda yada yolda karşılaştığımızda; parti yöneticilerimize suçlayıcı ve sorgulayıcı sorular yöneltmektedirler. Bizler artık bu tür sorgulayıcı ve suçlayıcı sorularla muhatap olmak istemiyoruz. Çünkü, ilçe yöneticilerimiz bunu hakketmiyorlar. Bu talihsiz açıklamaları düzeltecek ve doğruları anlatacak olan belediye başkanımızdır. Umarız bunu yapar. Yapmazsa da siyasi sonuçlarından herkes payına düşeni alacaktır.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu