GündemManşetSiyaset

BAŞKAN KOCADON İÇİNİ DÖKTÜ…

“Basın Bayramı” olarak kutlanan basında sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümünde, Bodrum’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, genel seçimler sonra CHP’de yaşanan kurultay tartışmalarını değerlendirdi.

24 Haziran seçimleri sonrasında CHP’de kurultay çağrısı yaparak imza toplamaya başlayan muhalefete sert sözlerle yüklenen CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Halk CHP’nin içindeki kavgalardan bıktı. Şu anda Türkiye’de seçim olsa CHP, yüzde  barajını zor geçer.” dedi. Başkan Kocadon, “CHP örgütlerinin kendisine sahip çıkmadığını” belirterek “CHP bana sahip çıkarsa, Bodrum’dan bir değil, iki milletvekili çıkar.” Diye konuştu. İşte o sözler:
Kocadon konuşmasını şöyle sürdürdü:

BIRAKIN ARTIK BU İMZA İŞİNİ!

“Bence çok erken alınmış ve uygulanan yanlış bir karardır. Şu anda Türkiye’de seçim olsa CHP yüzde 15 barajını zor geçer. Çünkü Anadolu halkı şu anda bu olaydan nefret ediyor. CHP’nin kendi içindeki kavgalardan bıktı. Siyasetçi, halkına güven verirse halk onun yanında olur. Bu halk güvenmediği insana oy atmaz. O kadar kötü bir tablo çiziliyor ki şu anda. Genel Başkan, aday olan bir kesim ve imzadan başka bir şey düşünmüyorlar. Her gün beni üç dört kişi arıyor. “Başkanım Bodrum’dan kaç kişi imza verdi?” diye. Ne imzası kardeşim diyorum! Bırakın artık bu imza işini. CHP  şu anda Anadolu halkında güven yitirmesi yaşıyor. Seçimlerden iki üç ay sonra bu olaylar başlasaydı, belki Genel Başkan Meral Akşener’in yaptığı gibi bir kurultay toplayacaktı. Milletvekillerine, il başkanlarına, belediye başkanlarına teşekkür edip belki gidecekti. Çünkü siyasi hırslarını törpüleyebilen bir insan Genel Başkan. Bunu hep beraber yaşadık.
Seçimin ertesi günü koltuk kavgası başlıyor. Çok enteresandır ki, Türkiye’de yeni bir sistem kurulurken, maalesef ana muhalefette bir tane eleştiri bir tane söz yok. Tek bir şey var, imza kampanyası. İyi Parti toplantı yaptı, Genel Başkan ‘Ben gidiyorum’ dedi. Bunlar kadar dahi olgunluk gösteremedik. Koltuk kavgası yapan kimler? Aday gösterilmemiş olanlar! Bu işin başını kimler çekiyor gidin bakın. Ülkeni seviyorsan, iktidara gelmek istiyorsan önce koltuk kavgasını bırakacaksın. Siyasette sabrın yoksa, bu işlere girmeyeceksin.”

NİÇİN YENİLDİĞİNİZİN HESABINI İYİ YAPMANIZ LAZIM

Başkan Kocadon, CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, dün bir gazeteye verdiği özel röportaj nedeniyle eleştirilere maruz kaldığını, kiminin kendisini kahraman ilan ederken kimilerinin de ‘günah keçisi’ olarak gördüğünü söyleyerek, sert mesajlar verdi. İşte Kocadon’un Bodrum’da yaptığı açıklamalardan satır başları:
“Herkes kafasını kumdan kaldıracak, bakacak. Yenilmek de şereftir, kazanmak da mutluluktur. Niçin yenildiğinizin hesabını da iyi yapmanız lazım. Felaketlerden medet ummak kadar zavallılık yoktur. Çık adam gibi konuş. Adaysan, adaylığını açıkla. Niye bir felaket yaşansın da adaylığımı açıklayayım diyorsun ki. Bunlar zavallılıktır. Onun için dik duracağız, gördüklerimizi söyleyeceğiz.”

BAŞKA BİR SİYASİ PARTİ OLMAYACAK

Başka hiçbir siyasi partiye geçmesinin söz konusu olmadığını “Ben CHP geleneğinden gelen bir aileye mensubum” diyerek yineleyen Kocadon, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığının devam ettiğini “Hiçbir zaman ayağımı gaz pedalından kesmem” sözleriyle açıkladı. Kocadon, şöyle devam etti:
“Hedeflerime, arkama dönüp bakmadan devam ederim. Bu benim kişiliğimdir. Arkama dönüp bakmam, zaman kaybıdır. Başarıya ulaşmak tek hedef. Bodrum’u, Muğla’yı bir yerlere taşımaktır hedef. Mehmet Kocadon ve Bodrum Türkiye’de bir yerlere gelmiştir. Gelin bu isimleri zirvede tutalım. Zirvedeki insanları aşağı çekmeyelim. Başarıya ulaşmış insanları bir yerlere taşıyın. Marifet, yeni Mehmet Kocadon’lar yaratmak. Bodrum kadar tanınan bir yer var mı yurt dışında? Türkiye’nin önünde gidiyor tanınmışlık konusunda. Bunun altında yatan neden ne? Benim kara kaşım kara gözüm, boyum posum değil. Yaptığımız çalışmalar.

CHP BANA SAHİP ÇIKARSA, BODRUM’DAN İKİ MİLLETVEKİLİ ÇIKAR

Başkan Kocadon, “CHP örgütlerinin kendisine sahip çıkmadığını” belirterek “CHP bana sahip çıkarsa, Bodrum’dan bir değil, iki milletvekili çıkar.” Diye konuştu. İşte o sözler:
“CHP’ye ben elimden geldiği kadar sahip çıkıyorum, CHP için mücadele ediyorum, etmeye devam edeceğim. Önemli olan, doğruları söyleyen insanları aşağı çekmek değildir. Geçenlerde bir restoranda oturuyorum. O restorana blık getiren bir arkadaşım yanıma geldi. Kendisini çok eskiden tanırım. Döndü dedi ki ‘Başkanım, bizim seçmen sayımız 2 bin  500, Bodrum’un 135 bin. Biz bu seçmenle bir milletvekili çıkardık. Siz bir tane çıkaramadınız.” Düşünebiliyor musunuz? Dediği yer Güllük! İşte bunun altında yatan tek neden bu soru. CHP bize ne kadar sahip çıkıyor? CHP bana sahip çıkarsa, Bodrum’dan bir değil, iki milletvekili çıkar. Çünkü ben hep şunu söylüyorum. Siyasi erkle hizmet sektörü ayrı olmalı. Siyasi erk bir güçtür. Siyasi erki, seçilmiş insanlar ele geçirirse bunun en güzel örneği Muğla Büyükşehir ile Muğla İl Başkanı’dır, ilçeler hiçbir şey yaptıramaz. Çünkü biz Büyükşehir’e gider bir şey rica ederiz, başkanımız onu ‘şimdi değil, farklı zamanda’ dediğinde, bizim gideceğimiz ikinci adres siyasi erkin güçlü olduğu yerdir. Siyasi erke gidersin, derdini anlatırsın. O da işi çözmeye çalışır. Ama iki güç de aynı insan olursa, maalesef bu işlerin hiçbiri olmuyor. Koltuklarını kaybetme korkusu yaşayan arkadaşlarımız da bu gücün arkasına takılıp gidiyorlar. Sadece kendini kullandırırsın bu durumda. Kişiliğinden, fikrinden, düşüncenden ödün verirsen sadece kendini kullandırırsın. Gücünü bilmezsen, hissettiremezsen, telef olur gidersin. Yok hükmünde sayarlar. Maalesef Bodrum’un düştüğü durum budur. Gücü yanına alamamıştır, gücün farkında değildir.”

MUĞLA’DA ÇOĞUNLUĞU TEMSİL EDEN TEK BELEDİYE BAŞKANI BENİM

Muğla’da çoğunluğu temsil eden tek belediye başkanı Mehmet Kocadon arkadaşlar. Yüzde 50 barajını geçmiş, tek belediye başkanıyım. En yüksek alanlar  yüzde 46-47. Yüzde 53 oy alan bir belediye başkanı ‘seçilmeyen, istenmeyen belediye başkanı’ oluyor. Yok öyle yağma. Halkın karşısına çıksınlar benimle kardeşim. Halk halk halk. Beni 5 bin üye değil, 135 bin seçmen seçiyor. 5 bin kişiyle sadece kendimizi kandırırız. Körler sağırlar birbirini ağırlar. Halk yok. Halk nerede Kocadon orada. Biz halkın içinden, halkla beraber geliyoruz. Bunu ispatladık, ispatlamaya da devam edeceğim. Seçimler halkla kazanılır, üyeyle delegeyle değil. Anadolu’nun yüzde 30’unda Miletvekilimiz yok. Orada üyemiz, delegemiz yok mu? Seçsinler o zaman üyeyle delegeyle. Demokrasilerde halk vardır. Muğla’da şu anda tek gerçek vardır, çoğunluğu temsil eden tek belediye başkanı Mehmet Kocadon’dur.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu