GündemManşet

MGC BAŞKANI AKBULUT BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet’in ilanıyla birlikte kutlanmaya başlanan Türk basınında sansürün kaldırılış yıldönümü nedeniyle bir açıklamada bulundu.

Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz tarihinin ülkemizde her yıl Basın Bayramı olarak kutlandığına işaret eden Başkan Akbulut, günümüzde genel olarak gerek medyanın, gerekse meslektaşlarının içinde bulunduğu zor şartlar ve basın özgürlüğünün önündeki engellerin tam anlamıyla kaldırılamaması nedeniyle Basın Bayramı’ndan söz edilmesinin mümkün olamayacağına vurgu yaptı.

Akbulut, “Önceki yıllarda da olduğu gibi bu yıl da 24 Temmuz tarihi, mesleğimiz ve meslektaşlarımız için basının birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür; özgürlüğün kriterleri medeni dünyaya uygun biçimde, evrensel kriterler anlamında oluşturulmadığı sürece böyle kalacaktır” dedi.

Kamu yararını gözeten, tarafsız ve doğru habercilik anlayışını benimseyen, kamuoyunu bilgilendirme görevini etik ilkelerden ödün vermeden yerine getiren basının, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biri olduğuna işaret eden Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, sözlerini şöyle tamamladı:

“Demokrasinin sağlıklı temeller üzerinde yükselmesinde, basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesinin büyük bir önemi vardır. Basının, sansür ve benzeri sınırlamalara maruz kalmadan sorumluluklarını yerine getirebilmesi için basın özgürlüğünün her şartlar altında gözetilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de sansürün kaldırılması, Türk basının gelişmesi bakımından en önemli dönüm noktası olacaktır. Basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılmasının yanında, gazetecilerin elinden alınan sosyal ve ekonomik hakların geri verilerek, meslektaşlarımızın her anlamda güvenceye kavuşmasını bekliyoruz. Halkımızın haber alma özgürlüğü anlamına da gelen gerçek basın özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemize devam edeceğimizi duyuruyor, Muğla Gazeteciler Cemiyeti olarak meslektaşlarımızın 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü’nü kutluyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu