ÇevreGündemManşet

YAVRU KEDİ KUYUDAN KURTARILDI

Bodrum Peksimet Köyü’nde 12 metre derinliğindeki kuyuya düşen yavru kediyi AKUT Bodrum ekipleri kurtardı.

Dün akşam saatlerinde Peksimet Köyü’nde ikamet eden Nuran Birışık evinin yanındaki kuyudan kedi sesi geldiğini duydu. Kuyunun içinde yavru kedi olduğunu gören K telefonuyla İtfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri konuyu arama kurtarma alanında uzman olan AKUT Bodrum ekibine sevk etti.

Bugün sabah saatlerinde olay yerine giden AKUT ekipleri alanda inceleme yaparak 4 mt çapında, 10 mt derinliğindeki kuyudan kediyi kurtarmak için tripod ile ip sistemi kurarak kuyunun içine ekip üyesi Asil Gökalp indirildi. Gökalp kedinin sağlık durumunu kontrol ettikten sonra güvenli bir şekilde kurtarılabilmesi için ağ içine aldı. Kurtarıcıyla birlikte yukarı çıkarılan kedi, annesinin yanına götürülerek doğaya serbest bırakıldı.

Gönüllülük sistemiyle çalıştıklarını belirten AKUT Bodrum lideri Sadettin Uslu “Yaptığımız operasyonda bir canlıyı kurtardığımız için çok mutluyuz. Bu işi tamamen gönüllü olarak yapan ekip arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Aldığımız bağışlarla ekipmanlarımızı tamamlıyoruz ve vatandaşlarımızın bize gönüllü olmasıyla elimizden geldiğince bölgemizdeki vakalara müdahale ediyoruz.” dedi.

Annesine kavuşan yavru kedi gözden kaybolurken, Nuran Birışık’ da AKUT ekiplerine teşekkür etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu