GündemManşetSpor

DÜNYANIN ADAMLARINA KAFA TUTACAK

Bodrum’da yaşayan eczacı Gökçen Kabaş, erkek egemen bir arena olarak görülen motosiklet rallilerinde Bodrum’un gururu olmaya devam ediyor.  Bu yıl sekizinci kez düzenlenecek olan dünyanın en iyi ralli raid yarışlarından biri olarak anılan TransAnatolia Rallisi için gün saymaya başlayan Eczacı Gökçen Kabaş, 4 Ağustos tarihinde startı verilecek olan büyük ralli için hazırlıklarını sürdürüyor.

İngiltere, İtalya İspanya gibi Avrupa ülkelerinden 6, toplam 16 sporcu içinde tek kadın yarışçı olarak yarışlara hazırlanan Gökçen Kabaş; “7 gün sürecek ve 3.000 Km etaba sahip TransAnatolia Rallisi benim hedefime giden yoldaki en büyük rallilerimden biri. Daha önce düzenlenen birçok ralliye katılarak erkekler arasında yarıştım ve kendime göre de, rakiplerime göre de çok iyi sonuçlar aldım. Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen yarışlarda 20″6 yılında Bayanlar Türkiye Enduro Motosiklet Şampiyonu olarak Bodrum’a şampiyonluk kupası getirdim. Eşim Atilla’nın mekanikerliğini yaptığı bir takım olarak bu ralliye katılacağız. Oldukça heyecanlı ve zorlu günler beni bekliyor. Bunun bilincinde olarak, hem fiziksel, hem de mental olarak kendimi yarışlara hazırlıyorum. Umarım çok iyi sonuçlarla Bodrum’a dönerim.” açıklamasında bulundu.

Nihai hedefinin ilk Türk kadın yarışmacı olarak dünyaca ünlü Dakar Rallisi’ne gitmek olduğunu belirten Gökçen Kabaş, şimdiye kadar kendi imkânlarıyla ilerlediklerini belirtiyor. Yakın hedefinde olan Yunanistan’da düzenlenen Hellas Rally’de Türkiye’yi temsil etmeyi çok arzuladığını da belirten Gökçen Kabaş, hedefleri doğrultusunda profesyonelce desteklenmeden hayallerini gerçekleştiremeyeceğini de sözlerine ekliyor. Özellikle spora yapılacak desteklerin markaları daha da büyüteceğini düşündüğünü söyleyen Gökçen Kabaş, erkek egemen bir ortamda kadınların da var olabileceğini ve kadınların bu zorlu sporda sesi olduğu için de kendini mutlu hissettiğini de sözlerine ekliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu