GündemManşet

44 GÜN SONRA BODRUM’DALAR…

Deniz Tutkusu Seyirde ekibi, 19 Mayıs 2018’de Milta Marina Bodrum’dan “Yurtta Barış Dünya’da Barış” sloganıyla, denize açıldılar. 44 gün süren seyirlerini 1 Temmuz’da yine Milta Bodrum Marina’da sonlandırdılar. Kadınlar aileleri ve arkadaşları tarafından marinada çiçeklerle karşılandılar.

Bodrum’dan başlayan, Türkiye’nin tüm Akdeniz kıyılarını kapsayan ve 12 Haziran’da Kıbrıs-Girne’ye ulaşan 4 Kadın, 44 günde yaklaşık 1430 Deniz Mili yaptılar, ve 23 limana uğrayarak planladıkları rotayı zamanında ve eksiksiz bitirdiler. Tutkumm ekibine, seyir süresince dönüşümlü olarak 28 kadın destek verdi.

Bodrum’dan çıkıp, Datça, Marmaris, Göcek,Fethiye, Kalkan, Kaş, Kekova, Finike, Kemer, Antalya, Gazipaşa, Anamur- Bozyazı, Aydıncık, Taşucu, Mersin, Karataş, İskenderun, Kıbrıs Karpaz, Kıbrıs Girne, Side ve Palamutbükü gibi liman ve marinalara giriş yaptılar.

Uğradıkları her limanda takipçilerinin ve destekçilerinin sıcak ilgisiyle karşılaştılar, GaziPaşa, Karataş ve Manavgat Belediye Başkanları tarafından
ağırlandılar, yolculukları boyunca Tutkumm teknesi hiç çiçeksiz kalmadı.

44 günlük yolculuklarını tamamlayarak Bodrum Milta Marina’da aileleri ve arkadaşları tarafından marinada çiçeklerle karşılanan kadınlar, “Yurtta Barış Dünyada Barış” sloganları attılar. Kadınlar daha sonra aileleri ve arkadaşlarına sarılarak hasret giderdi.

Tekne kaptanı Neşe Hasipek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Biz çok mutluyuz. 44 gün seyir yaptık. Bizimki çok farklı bir şeydi, sadece kadınlardan oluşan bir ekipti. Toplamda 28 kadın arkadaşımız bize katıldı. 23 noktaya uğradık. Aslında bizim için bir maratondu. Her sabah başka bir yerden hareket edip, akşam başka bir yere bağlandık. Gittiğimiz her yerde çok iyi ağırlandık. Sunumlar yaptık. Çok güzel geçti. Çok yorulduk. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz. Biz barış çığlıkları atıyoruz. Seneye 19 Mayıs’ta da Samsun’a gideceğiz.” dedi.

Tutkumm Kadınları geçen sene yaptıkları 70 günde 3 Deniz, 3 Ülke gezip, Adriyatik’e de gitmişlerdi ve o yolculuktaki deneyimlerini Anatalya’da “Antalya Yelken Kulübü ve Setur’a”, Mersin’de Mersin Yelken Kulübü ve Soroptimistlere,
İskenderun’da DTO ve İskenderun Yelken Kulübü’ne, Göcek’de D-Marindeki denizci dostlara aktardılar.

YENİ PROJELERİ VAR

Deniz Tutkusu Seyirde ekibinin 1 Temmuz’da 44 günlük rotalarını tamamlamaları ile durmayacaklarını, yeni projelerine birlikte devam edeceklerini vurguluyorlar.

Bu sene 30’uncusu yapılacak olan, Bodrum Cup- yarışlarına kendi tekneleri ile misafir olarak katılacaklarını, Eylül ayında Yunan Adalarına bir seyir yapacaklarını, ve her ay burslu okuyan en az 4 kız öğrenciyi teknelerinde bir kaç gün misafir ederek, öğrencilere deniz yaşantısını ve yelken yapma fırsatını tattıracaklar.

Bütün bu projelerin yanında Tutkumm Kadınlarını şimdiden heyecana boğan bir başka proje de, 2019’da Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100. Yılında, yani 19 mayıs 2019’da başka teknelerle de yapılan bir projenin içinde olmak ve Samsun’a ayak basmak.

Tutkumm ekibinin Doğu Akdeniz- Kıbrıs seyrine; Milta Bodrum Marina, D-Marin Marinaları, Setur Marinaları, Bodrum Belediyesi, Bodrum Deniz Ticaret Odası başta olmak üzereuğranılan kıyılardaki Deniz Ticaret Odaları, Doğu Akdeniz Marina Yatırım Danışmanlık Hasan Kaçmaz, Kırçiçeği, Kılıç Balıkçılık, Başarı Sigorta Hakan Zorlu, BODTÜM, Halikarnas Radyo ve Resrfid Necmettin Can, Verisoft Onur Alver de destek sağladılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu