GündemManşetTurizm

TURİZM PATLAMASI BEKLENİYOR…

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ardından yerli turist sayısında artış bekliyor.

Ramazan Bayramı’nda yerli turist yoğunluğunun yaşandığı Bodrum’da seçimlerin yaklaşmasıyla yerli tatilciler vatandaşlık görevini yapmak üzere memleketlerine dönmüştü. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ilk turda sonuçlanmasıyla, turizmciler yerli turist sayısında büyük artış bekliyor.

Turizmci Galip Gür, seçimlerini sona ermesinin ardından Bodrum’da yerli turist yoğunluğu beklediğini ifade ederek şunları dile getirdi:

“Seçimler öncesi herkes görevlerini yerine getirmek üzere Bodrum’dan kısa süreliğine ayrıldı. Bir hafta boyunca Bodrum’da bir durgunluk yaşandı. Bunun yaşanması da zaten doğaldır. Geçmiş dönemlere de baktığımızda Bodrum’da Temmuz ve Ağustos ayında hiçbir zaman yerli turist açısından sıkıntı yaşamadık. Çünkü Temmuz ve Ağustos ayı vatandaşlarımızın tamamen kendilerini tatile adadığı bir dönem. Bodrum yerli turizmde çok popüler bir destinasyon olduğu için Eylül ayına kadar yerli turist açısında bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Tahmin ediyorum bu birkaç gün içerisinde yüksek bir kalabalığa erişmeye başlayacağız.”

Geçen seneye göre Bodrum’da yabancı turist sayısını da değerlendiren Gür, “Geçen seneye göre yabancı turisti değerlendirirsek özellikle kitle turizminde, farklı bölgelerden gelen turistin desteğiyle bir kıpırdanma oldu. Butik yerli turistte bizim bir sıkıntımız yok. Ama butik yabancı turistleri de Bodrum’da daha yüksek seviyelerde görmek istiyoruz. Bunun için dikkat edeceğimiz şeyler var. Geçen seneden bu yana turizmci arkadaşlar ekonomik sıkıntılar da yaşadılar. Gelen turistlere hizmet kalitemizin en iyisini vermemiz lazım. Onları açıklarımız kapatacak bir şey gibi görmememiz lazım. Mutlaka toparlanacaktır. Ben seçimlerden sonra yabancı turist açısından çok hızlı olmasa da yavaş yavaş toparlanacağını düşünüyorum. Bu vesileyle de herkese iyi bir sezon geçirmeyi diliyorum.” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu