EğitimEkonomiGündemManşet

BODTO’DA HİJYEN EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Sağlık, İçişleri, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlıkları tarafından, 05.07.2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Hijyen Yönetmeliği kapsamında, hijyen eğitimlerinin gıda üretimi ve perakende işyerlerinde işletmelerin, sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlamaları hükmüne yer verilmiştir. Bu nedenle, üzerinde durulan eğitimin alınması zorunlu hale getirilmişti.

2014 yılından bu yana 39 eğitimde 3.850 kişiye hijyen belgesi veren Bodrum Ticaret Odası, yine Bodrum Halk Eğitim Merkezi ile imzaladığı protokol çerçevesinde 20 Haziran 2018 itibariyle hijyen belgesi ve eğitimlerine devam ediyor.

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, konuyla ilgili açıklama yaparak şunları kaydetti: “Bodrum Ticaret Odası olarak yönetmelik yürürlüğe girer girmez ilk eğitim ve belge çalışmalarını başlatan kurum olduk. Gelinen süreçte denetimlerin sıklaşması ve belgesi olmayan çalışanlar nedeniyle üyelerimizin mağdur olmaması için sezon başlarken, personel alımları tamamlanma aşamasında yeniden hijyen eğitimlerimize devam ediyoruz. Hijyen belgesi alması gereken personellerimiz otel ve restoranlarda çalışan tüm mutfak personelleri, aşçılar, servis elemanları, komiler, yatlarda ve teknelerde çalışanlar başta olmak üzere gıda üreten ve sunan tüm çalışanlardır. Bu konuda belge almak isteyenlerin Odamız ile iletişime geçerek bilgi alıp, kayıt yaptırmasını bekliyoruz. Üyelerimizin yükünü hafifleterek zorunlu hijyen eğitimlerini Odamızda düzenliyor, hem belgelendirme hem de hijyen açısından bilinçlendirme ve farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.”.

Hijyen eğitimleri kapsamında bilgi edinmek isteyenler www.bodto.org.tr adresini ziyaret edebilir ya da Bodrum Ticaret Odası’nı arayarak bilgi alabilirler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu