GündemKültür SanatManşet

8 BİN 270 KALINTI ÇIKARDILAR…

Türk Hava Yolları(THY) ve Bodrum Karya Kültür Sanat Tanıtım Vakfı(BOSAV) işbirliğinde Japonya’nın en seçkin 9 dergisinin temsilcileri Bodrum’a geldi. Türk-Japon işbirliği ile 2007 yılında gerçekleştirilen Ertuğrul Firkateyni’nin kazısını gerçekleştiren Bodrum Sualtı ArkeolojiEnstitüsü’nü (İNA) ziyaret eden konuk gazetecilerin, ülkelerine döndüklerinde yazılarıyla Bodrum’un Japonya’da tanıtımına katkı sağlayacakları bildirildi.

Japonya’nın en çok takip edilen 9 dergisinin temsilcileri Bodrum’un tarihi ve turistik yerlerini gezerek bilgi alıyorlar. Öğle saatlerinde de Sualtı Arkeoloji Enstitüsü’nü ziyaret eden Japon heyet yetkililerden bilgiler aldı. Japon gazetecilere, kütüphanede düzenlenen toplantıda, BOSAV Yönetim Kurulu Başkanı ve Ertuğrul Firkateyni kazıların gerçekleştiren Bodrum Sualtı Arkeoloji Enstitüsü’nün eski Başkanı Tufan Turanlı kazılarla ilgili, Arkeolog Berta Lledo ise çıkarılan eserlerle ilgili yürütülen laboratuvar çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Burada basın mensuplarına bilgiler veren Bodrum Karya Kültür Sanat Tanıtım Vakfı(BOSAV) Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Turanlı, şöyle dedi:

“Japonya’daki Ertuğrul Fırkateyni’nde BOSAV olarak 2007 yılından bu yana çalışmalar sürdürmekteyiz. Bu kazı bizim denizcilik tarihimize ışık tutuyor fakat bunun yanında Japonya’da Türkiye’yi tanıtmak ana hedeflerimizden birisi. Bugün için çok mutluyum. Çünkü bizi daima destekleyen, tüm uçuşlarımızı sağlayan Türk Hava Yolları ile Japonya’nın en seçkin 9 dergisinin temsilcilerini Bodrum’da ağırlıyoruz. Bizim buradaki hedefimiz Bodrum’u hem tarihsel açıdan hem de tabiat açısından güzelliği ve önemini Japonlara anlatmak. Ama asıl amacımız Japonları ülkemize bizzat gelerek gezmeleri.”

Turanlı açıklamasında, bugüne kadar devam eden sualtı kurtarma kazılarında Ertuğrul Fırkateynine ait 8 bin 270 kalıntıyı gün yüzüne çıkardıklarını açıkladı.

THY Tokyo Ofisi Halkla İlişkiler Sorumlusu Miwa Tanımoto da “Buraya gelen arkadaşlarımız Japonya’nın popüler dergilerinin temsilcileri. Bugün Bodrum’da 2’inci günümüz. 2 gün de İstanbul’da kalacağız. Biz THY Tokyo Ofisi olarak Japonların Türkiye’de tatil yapmalarını teşvik ediyoruz. Bodrum Japonların henüz bilmediği yerlerden biri. Dolayısıyla biz Bodrum’u Japonlara tanıtmak istiyoruz.” dedi.

Bodrum’a gelen gazetecilerden Yuki Asaki ise “Türkiye’ye gelmeden önce Ertuğrul Fırkateyni’nin hikayesini biliyordum. Fakat pek çok Japon bilgi sahibi değil. Çok üzücü fakat yazacağımız yazılarla daha çok tanıtacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Japon gazeteciler Bodrum gezisinin ardından yarın İstanbul’a gidecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu