EğitimGündemHayatManşet

ADI OKUDUĞU OKULDA YAŞAYACAK…

Dalaman’ın Gürleyik Mahallesi’nde düzenlenen törenle Şehit Uzman Onbaşı Fuat Demir’in adı ilkokul ve ortaokul öğrenimini gördüğü Gürleyik İlkokul ve Ortaokuluna verildi.

Törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, şehidin annesi, babası, kardeşi ve yakınları, daire müdürleri, mahalle halkı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu, şiirler duygulu anlar yaşattı.

Törende yaptığı konuşmada şehitleri manevi anlamda ölümsüzleştirmek, şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmak,  onları hatırlamak ve yad etmek için isimlerinin eğitim kurumlarına verildiğini belirten Vali Civelek,  “Bugün de şehidimiz Fuat Demir’in eğitim-öğretim gördüğü, mezun olduğu ilkokul ve ortaokula adını vermekten büyük onur ve gurur duyuyoruz. Mukaddes vatanımız, bayrağımız, milletimiz için canlarını seve seve feda eden şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizin bizlere emanet bıraktığı üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarımıza, bayrağımıza, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek milletçe sahip çıkılacaktır” diye konuştu.

Şehitlerin hakkının ödenmeyeceğini vurgulayan Vali Civelek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Tüm şehitlerimize minnettarız. Tüm şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun. Şehidimizin ismini verdiğimiz Gürleyik Şehit Uzman Onbaşı Fuat Demir İlkokul ve Ortaokulunda yüreği vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisiyle dolu vatanperver nice gençler yetiştirilecektir. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Afrin şehidimiz Fuat Demir’le birlikte tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmetle, şükranla, saygıyla anıyor, yaşamdaki gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık, afiyet huzur dolu bir yaşam diliyorum.”

Vali Civelek’in konuşmasının ardından tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Daha sonra Vali Civelek, şehidin ailesi ve protokol üyeleri şehidin mezarlığını ziyaret ederek dua etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu