GündemManşet

BODRUM TÜRKİYE’NİN EN YAŞANABİLİR 10 İLÇESİ ARASINDA

Türkiye’nin 81 ili genelindeki ilçe ve mahallelerin yaşanabilirlik düzeylerini ortaya koyan Sosyoekonomik Derecelendirme çalışmasına göre, araştırma kapsamındaki 258 ilçe içinde A+ derecesine sahip ilk üç ilçe sırasıyla Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy oldu. Listenin ilk üçü İstanbul’dan çıksa da, Ankara’nın Çankaya ilçesi 7’nci, Bodrum ise 9’uncu sırada yer aldı.

Refah düzeyi, kültürel seviye, eğitim düzeyi gibi kategorilerdeki çeşitli parametrelere göre, bölgelerin yaşanabilirlik düzeylerini hesaplayan REIDIN Sosyoekonomik Derecelendirme çalışmasının 2017 sonuçlarına göre, kapsam dahilindeki 258 ilçe içinde A+ derecesine sahip ilk üç bölge sırasıyla Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy oldu.  Listenin ilk üçünde İstanbul ilçeleri yer alsa da Ankara’nın Çankaya ilçesi 7’nci, Bodrum ise 9’uncu sıradan ilk 10’a girerek, sosyoekonomik açıdan en yaşanabilir ilçeler arasında yer almayı başardı.

2015 – 2017 dönem aralığında en yaşanabilir ilçelerin başında gelen İstanbul’un Beşiktaş ilçesi, 2017’de de zirveyi kaptırmadı. Aynı dönem içinde yerini korumayı başaran bir diğer bölge de, 4’üncü sırada yer alan İstanbul’un Sarıyer ilçesi oldu. Çalışma sonuçları sıralama yönüyle değerlendirildiğinde ise, İstanbul ilçelerinden Kadıköy’ün Beyoğlu’nu geride bırakıp 2017’de ikinci sıraya yükseldiği görülüyor.

İlk 10’a giren diğer ilçeler ise, geçmiş yıllardaki derecelendirmeleriyle birlikte şöyle:

İl İlçe 2015 SED 2016 SED 2017 SED
Sıralama Derece Sıralama Derece Sıralama Derece
İstanbul Beşiktaş 1 A+ 1 A+ 1 A+
İstanbul Kadıköy 3 A+ 3 A+ 2 A+
İstanbul Beyoğlu 2 A+ 2 A+ 3 A+
İstanbul Sarıyer 4 A+ 4 A+ 4 A+
İstanbul Fatih 7 A+ 5 A+ 5 A+
İstanbul Bakırköy 6 A+ 7 A+ 6 A+
Ankara Çankaya 5 A+ 6 A+ 7 A+
İstanbul Ataşehir 10 A+ 10 A+ 8 A+
Muğla Bodrum 9 A+ 8 A+ 9 A+
İstanbul Şişli 8 A+ 9 A+ 10 A+

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu