ÇevreGündemManşet

BİTEZ KIYILARI YİNE TEMİZLENDİ

Akdeniz’in kirliliğine dikkat çekmek amacıyla dünyada eş zamanlı gerçekleştirilen Akdeniz’i Temiz Tutalım kampanyasının (Clean up the Med) bir ayağı da Bodrum’da gerçekleştirildi. Her defasında temizlenen Bitez kıyısından yine poşetler dolusu çöp çıktı.

Sabah saatlerinde Bitez Belediye Kafe’de başlayan ve yaklaşık 2 saat süren etkinliğe TURMEPA üyelerinin yanı sıra Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği, Bodrum Uğur Koleji ve Decathlon mağazası çalışanları katıldı.

Belediye Kafe’de yapılan kısa bir bilgilendirmenin ardından katılımcılar Bitez koylarına gitti. Burada eldivenlerini takan öğrenciler ve katılımcılar işbirliği içerisinde kendilerine verilen torbalara topladıkları çöpleri doldurdu. Temizliğin yapıldığı alan denizden kanolarla gelen Deniz Küreği Kulübü BOMASK da kampanyaya destek verdi.

Toplanan çöpler daha sonra Bodrum Belediyesi Katı Atık Toplama Teknesi’ne alındı.

Etkinlik hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Bodrum Deniz Temiz Derneği TURMEPA Bodrum Şube Başkanı Yaman Olgaç, şöyle dedi:

“Bu koylar hem denizden gelen pislik hem de mülteci hareketinde bırakılan pisliklerden dolayı kirleniyor. Biz çocuklarla buraya hem uygulama hem de eğitim olarak geldik. Önce kirliliğin ne olduğunu anlattık. Sonra da burada uygulamalı olarak gerçek kirliliği gördük. Çok güzel bir etkinlik oldu.”
Derneğin sekreteri Ethem Güzelgün de “Bize bu etkinlikte destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Biz çöp toplamaktan ziyade farkındalık yaratmak için bu eylemi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Bodrum Uğur Koleji öğrencileri Ella Koç ve Elçin Türkoğlu isimli öğrenciler ise şu ifadelere yer verdiler:

“Bu etkinliğe katılmak bizi çok memnun etti çünkü doğamıza temiz tutmak hoşumuza gidiyor. Burada insanların ne kadar duyarsız olduğunu gördük, çöplerini hep koya bırakmışlar. Bu bizi çok rahatsız etti. O yüzden böyle aktivitelere daha çok katılmak için çabalayacağız.”

Ali İldeniz Ünal isimli öğrenci ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Denizi temiz tutalım, hayatı temiz tutalım” mesajını verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu