EkonomiGündemManşet

BODTO MESLEK KOMİTELERİ BODRUM İÇİN ÇALIŞACAK

Bodrum Ticaret Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı 24 Mayıs Perşembe günü konferans salonunda gerçekleşti. Açılış konuşmalarının ardından Odanın çalışmaları anlatılırken Komite Başkanları tek tek söz alarak çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantının ardından fuaye alanında düzenlenen etkinlikte Oda Yönetim Kurulu ile Komite Üyeleri fikir alışverişinde bulundu.

Meclis Başkanı İlhan Ersan konuşmasında Bodrum Ticaret Odası’nda alınan kararlarda Meslek Komitelerinin büyük rolü olduğuna dikkat çekerek yeni dönemde tüm meslek gruplarına başarılar dilediğini belirtti. Bodrum Ticaret Odasının, Bodrum’un en kurumsal yapılarından biri olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı, “Bodrum’un en önemli iş insanları şu an burada toplanmış durumda.” diyerek komitelere verdikleri önemin altını çizdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise Odanın 41 yıldır hizmet verdiğini ve bu süreçte üye sayısının sürekli arttığına işaret ederek şunları kaydetti: “Üye sayımız 6000’i geçmiş durumda, bu da Oda olarak ne kadar büyüdüğümüzü gösteriyor. Biz bir kamu kuruluşu olarak hem karar üretmekten hem de bu kararları hayata geçirmekten sorumluyuz. Meslek komitelerimizin de buna katkısı büyük. Meslek Komitelerimiz odamızın en temel organı olup, üyelerle ilişkinin kurulduğu ilk temas noktalarımızdır. Bu nedenle komitelerimizin yürütüleceği her türlü çalışmada, üyeler sizin aracılığınızla bize ulaşıyor olacaktır. Buna örnek verecek olursak, komitelerimizin önerisi Yönetim Kurulu ve Meclis kararlarıyla hayata geçen bazı projelerimiz; Bodrum Deniz Müzesi (4 ve 5 nolu komiteler), Hijyen Eğitimleri (5 nolu komite), Bodrum Leleg Yolu (5 nolu komite), Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları (2 nolu komite), Bodrum Şehir Merkezi Harita Çalışması (1 nolu komite) olarak sıralanabilir.”. “Yeni dönemde hep birlikte güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.” diyen BODTO Başkanı Kocadon, komitelerin aktif olarak çalışıp kendilerine Yarımadaya fayda sağlayacak kararlar üretmelerini beklediklerini vurguladı.

BODTO Yarımadanın Stratejik Planını Hazırlama Yolunda İlerliyor

Açılış konuşmalarının ardından ise Oda Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder bilgilendirme sunumu yaptı. Odanın organizasyon şeması, birimleri ve işleyişi hakkında açıklamalar yapan Genel Sekreter Önder, Meslek komitelerine görevlerini anlattı. BODTO Entegre Yönetim Sistemi ve Süreç Yönetim Sistemi hakkında da bilgi veren Önder, “Çağdaş bir yönetim sistemi için kurumsallaşmak esastır.” diyerek Yeni Hizmet Binasının kurulması ve Leleg Yolu Projesi gibi başarılarıları komite üyeleriyle paylaştı.

Bodrum Ticaret Odası’nın Stratejik Planının çok önemli olduğunu altını çizen Genel Sekreter Önder, Cumhuriyetin 100. Yıl Hedefleri kapsamında 2018-2023 Stratejik Planını hazırlamakta olduklarını açıkladı. “100. Yıl hedeflerimize katkıda bulunmak isteyen Meslek Komitesi Üyelerimiz bizimle iletişime geçebilir. Planlı ve programlı çalışmalarımızla hizmetin ve yönetimin kalitesini arttırarak üyelerimizin memnuniyetini arttırmak bizim için esastır.” diyen Önder, yeni dönemdeki en büyük hedeflerinin tüm hizmet ve projelerde sürdürülebilirliğin sağlanması olduğuna işaret etti.

Bodrum için sürdürülebilir turizm gereklerini ulusal ve uluslararası boyutta yapabilmek için BODTO Sürdürülebilirlik Ofisi’ni kurduklarını belirten Önder, Bodrum turizminin stratejik yol haritasını oluşturmak için diğer paydaşlarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

Toplantıda söz alan Meslek Komitesi Başkanları, Belgüzar Akşit Aydar, Semayi Yaman, Gamze Demirci, Hafize Dilek Öz, Ömer Faruk Dengiz, Altan Atilla, Saadettin Burç Sağlam, Uğur Özçayır, Hasan Öztabak ve Şenol Altuntaş mesleki sorunlarını dile getirerek yeni çalışma döneminde tüm komite üyelerine başarılar diledi ve Odayı başarıları konusunda tebrik etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu